Викторија Нуланд: САД траже начин да примене југословенски преседан на Русију

Навела бих преседан ‘Косова’, Босне и Херцеговине, Руанде, где смо успешно подржали заустављање ратова дипломатским путем, истовремено трагајући за правдом, изјавила заменица државног секретара САД

Заменик државног секретара САД Викторија Нуланд (Фото: Руслан Кањука/Кистоун прес ејџенси)

Заменица државног секретара за политичка питања САД, Викторија Нуланд изјавила је данас пред америчким Сенатом да је услов за укидање санкција против Русије да Москва повуче све своје трупе из Украјине и врати сву територију на коју Кијев полаже право.

„У контексту руске одлуке да озбиљно преговара и повуче своје снаге из Украјине и врати анексирану територију, ја бих се заложила за ублажавање санкција руским званичницима, и верујем да би и секретар Ентони Блинкен такође био за“, рекла је она.

Нуландова је рекла да верује да би Украјина могла да победи Русију, напомињући да ће „Кијев дефинисати шта је победа“.

Заменица државног секретара САД вулгарним речима описала улогу ЕУ у Украјини

Она је инсистирала и на оцени да је Путин „кривац за ратне злочине“, што је навело републиканце да се запитају колико је Стејт департмент озбиљан по питању мира, ако инсистира на безусловној предаји Русије.

„Навела бих преседан ‘Косова’, Босне и Херцеговине, Руанде, где смо успешно подржали заустављање ратова дипломатским путем, истовремено трагајући за правдом“, одговорила је Нуландова.

Да подсетимо, САД су водиле војне интервенције и у БиХ и на тзв. Косову током 1990-их, када су трупе НАТО физички окупирале обе територије служећи као извршиоци ad hoc одлука трибунала који финансира Вашингтон.

САД и њихови савезници сада траже начине да примене југословенски преседан на Русију, иако сам Вашингтон одбацује надлежност Међународног кривичног суда.

Синиша Љепојевић: Западу важно да Београд призна независност Приштине да би се легализовало НАТО бомбардовање

Нуланд је оценила да амерички тенкови Абрамс неће бити испоручени Украјини на време за пролећну офанзиву.

Нуландова је први пут доспела у центар пажње у децембру 2013. године, када је подржала демонстранте на кијевском тргу Мајдан достављајући им грицкалице. Два месеца касније, у фебруару 2014. године, појавио се видео снимак на коме она америчком амбасадору у Кијеву, Џефрију Пјату, говори ко би требало да води Украјину.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 26. 1. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Ne znam ko je „odgovoran“ redaktor na i u RT Balkan ali pobogu brate Srbine ( ako jesi ) prestani da upotrebljavate tu GROZOMORNU
  reč GROZOSLAVIJA.

  Napali su SRBIJU i Srbe i Srpkinje NE te
  nepostojeće GROZOSLOVENE.

  Niko u tom ( vašem ili njihovom ) belom svetu
  NE upotrebljava tu REČ.

  NIKO.

  Kada su NAPADALI avionima NAPADALI su
  Srbe u:

  takozvanoj Krvatskoj

  takozvanom Tamnom Vilajetu i

  Srpskom Svetom Metohijom i Kosovom Ravnom.

  SRBE.

  NE GROZOSLOVENE.

  NE GRIZOSLAVIJU.

  VEĆ SRBIJU.

  Upamtile TO za SVA VREMENA.

  A Viktorija Nyland je već DOBILA odgovor od
  Sergeja Lavrova koji je ISTI koji je ONA dala kada su je upitali u sred Kijeva i Majdana godine 2014 šta će reći EU na ovo sve što se dešava ovde a to se na „maloengleskom“ jeziku kaže kratko i piše skraćeno:

  F… Off.

  Forever.

  End ever.

  Ovaj put se odnosi na pitanje šta će na sve ovo reći USA.

  Odgovor je dat 24.02.2022 godine.

  9
  2

Оставите коментар