Србско сабрање Баштионик (Бањалука): Задужбина за Косово и Метохију у Београду

У оквиру представљања пројекта биће одржана премијера филма „Ако те се сјетим једном само“, а бесједе ће одржати јереј Дејан Поповић из Бањалуке, протиница Светлана Стевић из Грачанице и Никола Пејаковић

Благословом Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, указана нам је велика част да у престоном граду наше Србије, у Храму који је светиња и понос свих Срба, представимо пројекат у који смо сви ми задужбинари из Републике Српске заједно уткали своје срце – Задужбину за Косово и Метохију.

У оквиру представљања пројекта биће одржана премијера документарног филма „Ако те се сјетим једном само“, а бесједе ће одржати јереј Дејан Поповић из Бањалуке, протиница Светлана Стевић из Грачанице и Никола Пејаковић. У музичком дијелу наступиће Павлина Радовановић из Ораховца.

Документарни филм „Ако те се сјетим једном само“, дјело наше сестре у Христу Мире Лолић Мочевић, којој дугујемо бескрајно хвала за њен труд, покретна је слика живота Срба на Косову и Метохији данас. Слика пред којом ниједан Србин, гдје год да живи, неће остати равнодушан.

Крипта Храма Светог Саве, Београд, 22. 12. 2022, 18 ч

Добро дошли!

Србско сабрање Баштионик, БањалукаCategories: Моба

Tags: , , ,

Оставите коментар