Новак Ђоковић: Слобода говора илузија, брзо постанеш лош момак

Ако не припадаш уопштеном начину размишљања, брзо постанеш лош момак, изјавио за италијанску Стампу Новак Ђоковић

Наслов интервјуа у Стампи (Извор: Стампа)

Министар за миграцију Аустралије Ендру Џајлс решио је да укине забрану уласка у земљу Новаку Ђоковићу и дозволи му визу како би учествовао на предстојећем Аустралијан опену.

На тај начин биће поништена срамна одлука бивше власти у Аустралији. Тако ће Ноле на почетку 2023. имати прилику да одмах нападне 22. гренд слем каријере.

Међутим, Србина и даље боли неправда која му је начињена. Ђоковић је у интервјуу за Стампу говорио о антикампањи која се водила само због тога што није желео да се вакцинише.

Џејмс Макферсон: Мрзимо Новака јер је имао храбрости да учини што ми нисмо – да очува лични интегритет

– Знам да некад људи мисле да се фолирам, да одређене ствари радим јер желим да будем вољен. Није тако, ја само хоћу да будем свој, јединствен. То је нешто што се губи данас. Није могуће удовољити свима, али ако имамо политичку коректност, онда ваљда можемо да искажемо своје идеје са поштовањем, без мржње, са слободом. Слобода говора је данас према мом мишљењу само илузија.

Ноле се ту није зауставио већ је наставио да сасипа истину у лице лицемерима.

– Имам један идеалан пример из ове године, због свега што ми се десило око вакцине. Изразио сам само слободу да сам одлучим шта ћу урадити са својим телом, и одједном сам етикетиран као антиваксер, што нисам. Ако не припадаш уопштеном начину размишљања, брзо постанеш лош момак. А то није добро – навео је Новак.

Новак Ђоковић: Нисам антиваксер, али ћу жртвовати трофеје ако ме буду терали да се вакцинишем

Српски тенисер је причао и о лепим темама, као што је родитељство.

– Имам неке снове, поједини су велики. Највећи су да будем тата Стефану и Тари. Да разумем шта значи бити отац, читати, учити, дискутовати… То је као посао, јер нико није рођен као родитељ. Често се усредсређујемо на то да учимо децу, како то да радимо, да градимо њихов карактер. Верујем у фундаменталне ствари, рад на себи, учим да будем смирен када ме нападају и критикују, учим да направим предности од свог искуства… Истражујем шта су најважније ствари за децу, не само за себе. То су ствари о којима размишљам сваког дана.

Ђоковић је говорио је о Карлосу Алкаразу и првом месту на АТП листи. Питање је да ли би било тако да је Србин могао да игра.

Наслов у Политици поводом доласка Карлоса Алкараза на прво место ранг листе 2022. године (Извор: Политика)

– Он то заслужује. Нема сумње. Не желим да улазим у расправу о томе да ли сам играо мање или не. Тако је, како је. Реалност је да је он број један и да заслужује да буде ту. Мислим да је он сјајно ново лице и добар играч. Веома је фин момак. Има добар тим људи око себе. Представља себе и тенис на најбољи начин. Имам само позитивне ствари да кажем о њему – закључио је Новак Ђоковић.

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/НСПМ, 17. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар