Ракете пале на територију Пољске на граници са Украјином, има погинулих

Две залутале ракете пале су у град Прзеводов у Пољској на граници са Украјином. Погодили су сушаре за жито, а том приликом погинуло је двоје људи

Извор: Твитер

Две особе погинуле су у експлозији када су две ракете пале на територију Пољске на самој граници са Украјином, пишу пољски медији.

Пољски премијер сазвао је хитан састанак владиног Комитета за безбедност и одбрану, саопштио је његов портпарол.

Како је пренето на друштвеним мрежама, две залутале ракете пале су у град Прзеводов у Пољској на граници са Украјином. Погодили су сушаре за жито, а том приликом погинуло је двоје људи.

Ове информације још увек нису потврђене од стране пољских званичника.

Полиција, тужилаштво и војска су на лицу места.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 11. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Први који је почео да вришти и да тражи одмазду Нато-а према Русима за ове ракете у пољском кукурузишту је био Зеленски. Мало је чудно да за њега нису важније 85 ракете које им је Сурови послао и које су погађале виталну инфраструктуру Украјине, пре свега енергетику. Чак је рекао да очекује још 20 руских ракета на Украјину. Шта је онда посреди и зашто су чак и Пољаци и САД прилично резервисани?

    Део разлога за то оклевање је финансијски колапс FTX-а, који открива доказе да су демократе, неки републиканци, Украјинци и FTX организовали разрађену шему финансијског подмићивања. Шема је укључивала чланове Конгреса који су у Украјину послали позамашан прилог да би заузврат демократе добилe прилог од добротвора. У овом случају је то био, власник FTX. Након што су амерички долари уплаћени на рачун Украјине, председник Зеленски и његови партнери преусмерили су део прихода за куповину криптовалуте од FTX-а.

    FTX је, заузврат, послао део тих средстава назад члановима Конгреса и Националног комитета демократа. Ова шема се расплиће. FTX је америчка берза криптовалута са седиштем на Бахамима али држављанима САД није дозвољено да тргују на њој. Берза је основана 2019. године и на свом врхунцу 2021. имала је преко милион корисника и била је трећа највећа крипто берза по обиму.

Оставите коментар