Владан Вукосављевић: После молебана СПЦ да поништи одлуку о давању аутокефалности тзв. МПЦ

Добри су и тренутак и прилика да се трагична грешка са давањем аутокефалности тзв. МПЦ исправи. Без тога супротстављање геј агенди и њеним принципима само је локални догађај мале магнитуде

Министар Владан Вукосављевић (Фото: Танјуг)

О љутој рани

Oбјављено je:

„Свети Архијерејски Синод СПЦ позива свештенство, монаштво и верни народ да у недељу 11. септембра у 19.30 часова, пред храмом Светог Саве у Београду узме молитвено учешће у Свенародном молебну…“

Поздрављам и подржавам ову одлуку и мотиве који стоје иза ње.

СПЦ чини добру и исправну ствар у правом тренутку.

Позив Синода СПЦ на Свенародни молебан за светињу брака и породице, слогу и мир у нашем народу

Позивам и ја њих да одмах након окончања овог скупа, док су још у пуном или бар у репрезентативном саставу, одрже заседање СА Синода или СА Сабора и пониште одлуку о давању аутокефалности тзв. МПЦ и о поклањању српске културноисторијске баштине другом народу и држави.

Та одлука је невероватна, незамислива, незабележена, антиисторијска и темељно погрешна. Никада се ништа слично није десило током дугих 800 година трајања СПЦ.

Наша црква је стицала и прибирала, није арчила и поклањала оно што су наше племство и намучени и страдални народ вековима градили и бранили. После те одлуке ни СПЦ ни наша историја неће бити исти.

Владан Вукосављевић: Крај историјске СПЦ коју смо наследили од предака

Добри су и тренутак и прилика да се та трагична грешка исправи. Без тога, у перспективи векова, иначе исправно супротстављање геј агенди и њеним принципима, само је локални догађај мале магнитуде. Покушај лечења љуте ране благом травом…

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Владана Вукосављевића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Ха , ха , да ли је он стварно озбиљан ? Ако јесте онда ме прилично забрињава .

  17
  15
 2. Ауууу… човече, на кога си то кренуо???

  8
  18
 3. Кренуо Цркву да,, опаметиш,,? Ццццц… Знаш ли,, министре,, Ко је Глава Цркве? Знаш ли јади те не знали шта је хула на Духа Светога?,, Све ће се човеку опростити ако се покаје, само Хула на Духа Светога се неће опростити ни у овом ни у оном веку. ПС. Чувајте се Браћо драга, секташа, отпадника од Цркве Христова.

  6
  16
 4. Postovanje za g Vukosavljevica, hrabro I dostojanstveno.

  5
  1
 5. Вукосављевић је, изгледа, једини човек који се још усуђује да истинито и искрено говори о сулудој одлуци Сабора СПЦ.
  Одлука Сабора била је једна у низу генералних проба за предстојећу одлуку којом ће се, у гробној тишини, дефинитивно предати Косово Натовцима и Арнаутима. И ни тада блејећа марва неће ни блекнути, чуће се само шкргут подрепаша на сваког ко покуша реч да каже против. Потом ће се све спарушити и свенути. И опет гробна тишина.
  3  2
  8
  3
 6. Шта сам знао, то сам написао. Патријарх је синоћ све рекао ако има коме. Сада још само дела😊. ПС Мало идем на,, одмор,, 🥰.

Оставите коментар