Александар Вучић за новог/старог мандатара предложио Ану Брнабић

Када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића Српска напредна странка није желела да се изјашњава јер обоје имају њену подршку, па је постигнут договор, рекао председник Србије и СНС-а

Ана Брнабић (Фото: Марко Спасојевић)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је кандидат за председника будуће владе Србије Ана Брнабић.

„У складу са Уставом, пошто сам саслушао мишљења представника изборних листа, њих 10, а био је 51 учесник консултација, донео сам одлуку о предлогу кандидата за председника владе. Одлука је била компликована и сложена и унутар највеће странке у земље, са коалиционим партнерима,” рекао је он и додао да ће сва три кандидата за ово место бити важни чланови владе.

Вучић је пренео да, када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића просто највећа политичка странка није желела да се изјашњава јер обоје имају њену подршку, постигнут је договор.

Ана Брнабић и Милош Вучевић (Фото: Танјуг/С. А.)

„Предлажем Народној скупштини Србије Ану Брнабић као кандидата за председника владе. Та одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику. Ана Брнабић неће бити четири године председник владе. Њен мандат трајаће краће, доћи ће до промена у 2024. години”, указао је он наводи Танјуг.

Вучић је истакао да је важно да остане премијерка да бисмо могли да наставимо и ужурбано радимо на решавању проблема за јесен и зиму.

„Веома је важно да у том периоду имамо неког ко је искусан”, додао је он.

Вучић је казао да ће Вучевић бити значајан чинилац нове владе и потпредседник. Што се тиче Ивице Дачића, казао је, да ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату Србије, што, додаје, показује које поверење има све три личности.

Дачић ће, нагласио је, сем важног министарског места и заменика председника владе имати функцију координатора служби безбедности.

Рекао је и да у Синишу Малог има огромно поверење и да ће он бити један од потпредседника владе.

Мало ко у Европи има тако доброг министра финансија

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да мандатар одлучује о министрима, али да сматра да мало ко у Европи, не само у региону, има тако доброг министра финансија као што је Синиша Мали.

Он је тако одговорио на питање да ли ће Мали, поред потпредседничке функције, добити поново Министарство финансија.

Ана Брнабић, Милош Вучевић, Синиша Мали и Петар Петковић (Фото: Танјуг)

„Између осталог захваљујући томе као и дисциплинованом и одговорном понашању Народне банке Србије, и целој фискалној политици владе, инвестицијама, ми размишљамо да све платимо о чему сам говорио. То је што ја мислим”, казао је он.

Вучић је истакао да је мандатар тај који ће да води разговоре о члановима владе. „Ја ћу бити само неко ко ће да гласа за и против у страначком форуму”, подвукао је он наводи Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Подржавана од Вучића, човека ситне памети и малог духа, Србија никако да се реши педеруше Брнабић!!!
    Нашој јавности није позната ни једна особина Ане Брнабић – чак јој и школска спрема личи некадашњим вечерњим школама а не озбиљније факултету. Једино је издваја, “а то ју је и квалификовало за посао који обавља“, што је лезбејка (читај: педеруша). Има и девојку с којом иде на утакмице репрезентације Србије. Добила је и дете а да ***** није мрднула. У 2020. број умрлих је био скоро двоструко већи од броја новорођени. У патријахалној земљи каква је Србија довођење педеруше на чело владе је у колизији са стимулацијом наталитета. У времену када власт Србије покреће кампању за стимулацију рађања и обнову и Српског Народа и Српске Државе чини неопростиве грешке. Нико у Србији не завирује у њихове гајбе и могу да се фирцају како знају и умеју али педерлук и лезбејство не треба полагати на пиједестал вредности. Та накарадност то не заслужује.

    16
    1
  2. То као оно правило у спорту , тим који побеђује не мења се . Јаки смо , много смо јаки . Највећи резултат је против „ косове ” и сотонбала .

Оставите коментар