Митрополит Јоаникије: Трагедија на Цетињу страшна опомена

Бог да излије своју милост на овај град и на оне који су ожалошћени, а покој душама оних који су преминули, рекао митрополит црногорско-приморски

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије (Фото: МЦП СПЦ)

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас да је трагедија на Цетињу „страшна опомена за свакога човека да се замисли где је и шта је“.

Јоаникије је током службе у Цетињском манастиру, на празник изношења Часног Крста и Светих мученика Макавеја, истакао да после те трагедије не приличи да се у Црној Гори говори много речи.

„Цетиње је у великој жалости, великој тузи, болу, патњи и несрећи због трагедије која се догодила. Изгинула су деца, изгинули су невини људи. Само можемо да завапимо Господу Богу да излије своју милост на овај град, а посебно на ожалошћене породице“, рекао је Јоаникије, преноси портал Митрополије.

На Цетињу каменован аутобус са децом из Никшића

Позвао је верне да се помоле Богу да Oн да снаге онима који су изгубили најдраже да издрже бол достојанствено.

„Ово је страшна опомена за свакога човека, за свакога ко чује каква се трагедија догодила – да се човек замисли где је и шта је. Бог да излије своју милост на овај град и на оне који су ожалошћени, а покој душама оних који су преминули“, казао је Јоаникије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар