Украјина и Молдавија кандидати за чланство у ЕУ

Честитам председнику Украјине Зеленском и председници Молдавије Маји Санду као и народу Украјине и Молдавије. Имамо заједничку будућност, написао председник Европског савета Шарл Мишел

Шарл Мишел (Фото: Бета/АП)

Председник Европског савета Шарл Мишел рекао је да су Украјина и Молдавија добиле статус кандидата за чланство у Европској унији.

Европска комисија је управо одлучила да додели Украјини и Молдавији статус кандидата за ЕУ. Историјски тренутак. Данашњи дан означава кључни корак на вашем путу ка ЕУ“, написао је Шарл Мишел на Твитеру.

„Честитам (председнику Украјине) Володомиру Зеленском и (председници Молдавије) Маји Санду као и народу Украјине и Молдавије. Имамо заједничку будућност“, додао је Мишел у својој објави.

Зеленски је поздравио потез Европске уније и назвао то јединственим и историјским тренутком у односима са 27-очланим блоком.

Са друге стране, према речима Мишела, ЕК је одлучила да призна европску перспективу Грузије и спремна је да јој додели статус кандидата када се реше „преостали приоритети“.

„Честитам грузијском народу. Историјски тренутак у односима ЕУ и Грузије, будућност Грузије лежи у ЕУ“, навео је председник Европске комисије.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 23. 6. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Pomislih od Charles da je BOKAN., onako oslabijo od posta I doterao se.

Оставите коментар