iFamNews – Италија: „Нова нормалност” глобалиста

На самиту у Дубаију, Клаус Шваб је поновио своју мантру: „Ништа више неће бити исто и владе ће имати све више моћи у животима људи

Клаус Шваб (Извор: Светски економски форум)

Време је да се владе широм света удруже и позабаве глобалним проблемима попут климатских промена, трговине и економске кризе несметано и без одлагања. Ово је још једном поновио Клаус Шваб, оснивач и председник Светског економског форума, током уводног обраћања на отварању Самита Светске владе у Дубаију 29-30. марта 2022.

Према Швабу, све на свету функционисаће боље само ако постоји сарадња између влада на више нивоа. Штавише, оснивач Светског економског форума изјавио је да је „четврта индустријска револуција” стигла и да обећава да ће то бити неповратан процес.

„Утицај четврте индустријске револуције убрзава глобалне промене много потпуније и брже него претходне индустријске револуције“, тврди Шваб. „Упркос свим изазовима, морамо одржати одговорност коју имамо према следећој генерацији кроз сарадњу на националном и глобалном нивоу.”

Валентин Катасонов: Велики ресет – план отимања природе од стране глобалне елите

Један од изазова јесте превазилажење „штете коју је ковид-19 нанео нашим економијама и друштвима“, али су у питању и „реперкусије опасног сукоба између великих глобалних сила“, додаје Шваб.

Мантра о климатским променама

Предстојеће епохалне промене укључиће храну, енергију и све врсте ресурса. „У временима кризе, улога влада је важнија и релевантнија него икад“, нагласио је глобалистички лидер. Сарадња између влада је још потребнија с обзиром на изазов који представљају „климатске промене”.

Познато је да је Шваб међу онима који су поздравили пандемију ковида-19 као прилику за стварање „нове нормалности“. Управо на врхунцу пандемије, оснивач Светског економског форума штампао је свој програмски манифест под називом The Great Reset (Велики ресет).

Љиљана Богдановић: Грозница или Из Давоса пољупце нам шаље сам Клаус Шваб

„Многи се питају када ће се ствари вратити у нормалу. Укратко, одговор је никада. Ништа се никада неће вратити на онај ‘погрешан’ осећај нормалности који је владао пре кризе, јер пандемија вируса корона означава фундаменталну прекретницу у нашој глобалној путањи”, пише Шваб у тој чувеној књизи. Али од чега се заправо састоји та „нова нормалност” и даље није јасно. Инсистирање на климатским променама и улози влада, међутим, уопште не слути на добро: јер то значи само већу контролу становништва.

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Италија, 21. 4. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

4 replies

  1. Само ти планирај. Планирамо и ми. Тебе и твојих истомишљеника једноставно неће бити. Свет жели да живи, а не да робује теби или било коме другоме.

    48
  2. Језива особа.

    19
  3. U toku je Veliki Reset, sto ovaj lik ocito ne shvata.

    13
  4. kako je jezivo ostariti na taj nacin

Оставите коментар