Ухапшен начелник новосадске полиције Слободан Малешић

Малешић приведен на основу налога Тужилаштва за организовани криминал, а акцију је спровео Сектор за унутрашњу контролу

Слободан Малешић (Фото: Снимак екрана/Телевизија Канал 9)

Начелник ПУ Нови Сад Слободан Малешић ухапшен је ноћас око два сата због злоупотребе службеног положаја, а он је приведен у акцији заједно са још два полицијска шефа и једним бизнисменом из Пријепоља, незванично сазнаје Нова.рс.

Како сазнајемо, сем Малешића приведени су начелник ОКП ПУ Пријепоље Љ. С., шеф одсека за корупцију Ужице, али и бизнисмен Џ. К., власник фирме која поседује камионе, незванично сазнаје наш портал.

Фирма бизнисмена Џ. К. бави се превозом грађевинског материјала, а према незваничним сазнањима, ангажована је на пословима у вези са изградњом ауто-пута, Моравског коридора. Засад није познато какве везе има Малешић са поменутим бизнисменом.

Иначе, Малешић је приведен на основу налога Тужилаштва за организовани криминал, а акцију је спровео Сектор за унутрашњу контролу (СУК). Он је ноћас најпре приведен у својству грађанина, а потом је означен и као осумњичени.

Uhapšenog načelnika novosadske policije povezivali sa Zvonkom Veselinovićem

Подсетимо, Малешић је рођен 29. јула 1976. године у Пријепољу, а у МУП-у Србије ради од 1995. У Управи саобраћајне полиције је провео осам година, где је догурао до заменика начелника Управе саобраћајне полиције.

Кад је 2014. за директора полиције именован Владимир Ребић, Малешић је постављен за начелника Управе саобраћајне полиције, а онда је марта 2016. постављен за начелника ПУ Крагујевац где се задржао до половине септембра.

Тада је постављен за Ребићевог помоћника. У јуну 2019. године Малешић је унапређен у чин генерала полиције. Од 2020. се налази на челу новосадске полиције.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 5. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ово је само још један њигов мафијашки међусобни обрачун. Носилац криминала у овој земљи је власт. Полиција не може бити изузета из таквог тужног стања. Зато овде нема говора о борби против криминала. На крају крајева, уколико буде сарађивао, биће на слободи врло брзо, све ће се заташкати и вртиће га у полицију.

    15
    1

Оставите коментар