После Куртија и Енглези Србима забранили да гласају

Симптоматично је да се „колевка европске дипломатије” својом одлуком сврстала уз Аљбина Куртија, чији је потез да Србима забрани гласање довео до усијања безбедносне прилике на Косову и Метохији

Извор: Борба

После лажне државе Косово, која је нашим сународницима у јужној покрајини забранила да гласају 3. априла, њиховим стопама кренули су и Британци.

Како „Новости” незванично сазнају, гласање за предстојеће председничке, парламентарне и локалне изборе, неће бити спроведено на територији Велике Британије, јер тамошње власти нису издале визу председнику нашег бирачког одбора који је требало да отпутује у Лондон, са све изборним материјалом и да отвори гласачки пункт у српској амбасади.

Како преносе наши извори, Британци нису образложили разлоге за „спуштање рампе”, мада имају дискреционо право да не наведу разлоге. Ипак, симптоматично је да се „колевка европске дипломатије” својом одлуком сврстала уз Аљбина Куртија, чији је потез да Србима забрани гласање довео до усијања безбедносне прилике на Косову и Метохији. Тим пре што су у време последњег изборног циклуса неблаговремено дали сагласност за отварање бирачког места, па наши људи на Острву нису ни могли да обаве своју грађанску дужност.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/Печат, 29. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар