РТС: Истополни пар у Америци „усвојио“ пса кога су власници напустили јер је „геј“

Само смо мислили да би имало смисла да геј пса усвоји геј породица пуна љубави, рекао Американац Стив Николс који је у вези са партнером Џоном 33 године

Фото: Steve Nichols

Напуштеног пса који је остављен у прихватилишту због тога што је „геј” удомио је – геј пар.

Несвакидашња прича одиграла се у Шарлоту у Северној Каролини, након што су бивши власници одбацили пса који је завршио у прихватилишту за животиње у округу Стенли.

Пас је у прихватилишту добио име Феско.

Стив Николс и његов партнер Џон су решили да га удоме, и дали му име Оскар, по, како су рекли, легендарном писцу Оскару Вајлду.

„Само смо мислили да би имало смисла да геј пса усвоји геј породица пуна љубави”, рекао је Николс који је у вези са партнером 33 године.

Бивши власници животиње, решили су да се одрекну мужјака и као разлог навели да има смета то што је пас – геј.

Чим су видели репортажу о напуштеном петогодишњем псу, Николс и Џон су позвали ТВ станицу, а репортер који је пратио причу помогао им је да ступе у контакт са склоништем. Пар је потписао папире за удомљавање Феска мање од 48 сати касније.

Али није прошло много времена пре него што су удомитељи приметили да је животињи потребна медицинска помоћ.

Након усвајања, Феско је примљен у болницу за животиње Пресли у Метјузу, у Северној Каролини, где је лечен од срчаног црва, кастриран и детаљно прегледан.

Што се тиче његовог „интересовања за другог мушког пса”, због чега је био одбачен, доктор Вилијам Пресли, ветеринар, рекао је да „сви пси то раде, да је то ствар доминације и игра” и да нема никакве везе са сексуалношћу животиње.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 26. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Колико је болесно ово друштво.Нарочито у Америци

    10

Оставите коментар