Амбасадор Србије у Португалији Оливер Антић погинуо након пада са литице

О смрти амбасадора Србије у Португалији известила је и британска агенција Ројтерс која наводида је амбасадор погинуо након што је пао с литице у граду Кашкаишу у близини Лисабона

Оливер Антић (Фото: Танјуг)

Амбасадор Србије у Португалији Оливер Антић преминуо данас у Лисабону од последица несрећног случаја, саопштило је Министарство спољних послова.

МСП наводи да ће Антића памтити као врсног професора, великог патриоту и правника оштрог ума и бритке речи.

Остаће упамћени његова професионалност и посвећеност као амбасадора наше земље, као и допринос унапређењу односа Србије и Португалије, наводи се у саопштењу.

Министарство саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Антића.

У уторак, 22. фебруара, од 10 до 14 часова биће отворена Књига жалости у згради МСП.

Детаљи о датуму одржавања комеморације и сахране биће накнадно саопштени, преноси Танјуг.

Ројтерс: Амбасадор Антић погинуо након пада с литице

О смрти амбасадора Србије у Португалији известила је и британска агенција Ројтерс која наводи, позивајући се на локалну ватрогасну бригаду, да је амбасадор погинуо након што је пао с литице у граду Кашкаишу у близини Лисабона.

Извор: Вечерње новости/ Youtube/45 degrees sailing

Портпарол ватрогасне бригаде није желео да коментарише околности које су довеле до несреће, а за Ројтерс је рекао да су службе Хитне помоћи брзо стигле на лице места око 13.30 часова по локалном времену и затекле Антића живог, али тешко повређеног.

Хитна помоћ је покушала да га спаси, али је он убрзо преминуо, навео је портпарол.

О смрти Антића известили су и португалски медији, који истичу да је до несреће дошло док је Антић био у радној посети Кашкаишу.

Министарство спољних послова Србије саопштило је раније данас да је Антић преминуо у Лисабону од последица несрећног случаја.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Sta je stariji covek trazijo na litici?

  10
  1
 2. U svojoj 72-oj godini ambasador Srbije? Zar nemamo nijednog mladog coveka za tako odgovornu funkciju?

  6
  2
 3. Boka de Inferno je turisticka atrakcija u blizini Lisabona, i litica je na tom lokalitetu ogradjena. Medjutim, ograda nije visoka (visina ograde je oko 1m) tako da ako covek nije oprezan moze lako da se prevrne preko ograde.

 4. Врло , врло сумњиво. Велики патриота, бла, бла , бла и одједном информација да ће бити сахрањен у Португалу. Шта и кога он то тамо има ???? А све се десило пар дана после саопштења ко га мења као амбасадора.

  12
  1

Оставите коментар