Деца стала у одбрану наставника: „Српчићи“ спремају петицију

Наставник хемије Милош Стојнић из новосадске ОШ „Бранко Радичевић“ суспендован због фотографије „Српчићи моји“ са ђацима српске националности којима је, наводно, сугерисао да подигну три прста

Извор: Друштвене мреже

Вест о суспензији наставника који је на „Инстаграму“ поставио слику са својим ученицима уз коментар „Српчићи моји“ и подигнута три прста, сада добија другачији смер – ђаци су стали на његову страну и сада желе да га заштите.

Наставник хемије Милош Стојнић из новосадске ОШ „Бранко Радичевић“ суспендован је због спорне објаве на друштвеној мрежи Инстаграм. Он се сликао са ђацима српске националности којима је, како је наведено у првобитно објављеној вести, сугерисао да подигну три прста. Ту фотографију је потом поделио на Инстаграму уз натпис „Српчићи моји“.

То је изазвало реакције како појединих родитеља тако и јавности на друштвеним мрежама. Директорка поменуте школе суспендовала је наставника Стојнића и покренула дисциплински поступак. Такође, огласило се и Министарство просвете које је осудило овај поступак наставника и истакло да ће га санкционисати.

Извор: Фејсбук

Након објављене информације о професору, читаоци „Нпортала“ који похађају наведену школу су нас контактирали да изнесу и другу страну приче.

Родитељ девојчице која похађа ОШ „Бранко Радичевић“ нам је испричао како су деца покренула петицију да се заштити Стојнић кога називају – „омиљеним наставником“. Такође, сва деца са спорне фотографије су по његовим сазнањима потписала изјаву са две ставке у којима се каже:

Хтели смо заједничку слику са наставником хемије.

У мојој групи нико се није осећао лоше.

Моја ћерка иде у исту школу и он им је тамо омиљени наставник и деца су покренула петицију да га заштите од тврдње само једне „узнемирене“ мајке да их је он наводно натерао – наводи родитељ који нас је контактирао.

Јован Јовановић Змај, ,,Невен“, 1888.

Он додаје и како деца истичу да их нико није натерао и чуде се шта је спорно у коментару „Српчићи моји“, постављајући иронично питање „нисмо ваљда ванземаљци у сопственој земљи“.

Иначе деца су сјајна. Сетили су се да су на почетку године потписали сагласност да смеју да се фотографишу и да их наставници фотографишу ако је то у интересу школе и школских активности – истиче читалац „Нпортала“ који нас је замолио да му не објављујемо име.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 10. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. Браво Српчићи, Ви сте наша последња нада. Бог да Вас поживи и умножи.

  17
 2. Срб/пчићи – то је ултра национално и непожељно,
  а Педерчићи – то је ултра интернационално и пожељно!
  Српчићи успоравају пут ка ЕУ, а Педерчићи га убрзавају.
  Српчићи су невакцинисани , а Педерчићи су
  вакцинисани.
  Српчићи су – СВЕТОСАВЦИ, а Педерчићи – НАПРЕДЊАЦИ!
  Чика Јову Змаја су хтели да избаце и школског програма
  не због Франзусшчића, Енглешчића, Немчића, Маџарчића,
  и Талијанчића, већ због – СРПЧИЋА, СВЕТОСАВЧИЋА.

  13
  2
 3. Fotografiju Srpcica, nikada necu zaboraviti.

Оставите коментар