Америчка војска отпушта припаднике који нису примили вакцину против короне

У копненој војсци још нико није отпуштен јер није вакцинисан, док је америчка морнарица објавила у децембру да ће почети отпуштање невакцинисаних

Фото: Sputnik/Стрингер

Америчка војска почеће одмах да отпушта припаднике који нису вакцинисани и одбијају вакцинацију против вируса корона, саопштила је америчка војска.

На основу директиве коју је издала Кристина Вормут, државна секретарка САД за питања војске, командантима јединица је наложено да започну „поступак принудног административног раздвајања“ када су у питању војници који нису вакцинисани, а немају одобрено изузеће, наводи се у саопштењу америчке војске. Наредба се односи на редовне припаднике армије, резервисте и кадете у војним школама.

„Спремност војске заснива се на војницима који су спремни да вежбају, учествују, боре се и побеђују у нашим националним ратовима. Невакцинисани војници представљају ризик за јединице и угрожавају спремност“, навела је Вормутова.

Министар одбране САД Лојд Остин у августу прошле године наредио је вакцинацију свих припадника оружаних снага. У копненој војсци још нико није отпуштен јер није вакцинисан, док је америчка морнарица објавила у децембру да ће почети отпуштање невакцинисаних, а америчко ваздухопловство то је већ почело да ради у истом месецу, преносе амерички медији.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading