Предраг Кон: Појавио се „стелт омикрон“ сој

Појавио се стелт омикрон сој за који не можемо бити сигурни да нас неће закачити и чији утицај на епидемиолошку ситуацију се не можемо знати, рекао епидемиолог и члан Кризног штаба

Обавештење о мерама заштите на улазу школу (Фото: Н. Марјановић)

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да се сада налазимо на максимуму таласа корона вируса, да се може рећи да ћемо поступно из њега излазити и доживети ублажавање у наредним недељама.

Навео је, међутим, да се појавио, како каже, стелт омикрон сој за који не можемо бити сигурни да нас неће закачити и чији утицај на епидемиолошку ситуацију се не можемо знати.

„Нагли скок бројки после Нове године је био у узрасту од 20 до 50 година, међу којима је било две трећине заражених, док се сада највише заражавају деца млађа од 18 година и људи између 50 и 69 година. Оболевају старији и они са слабијим имунитетом који пуне болнице”, рекао је Кон за ТВ Пинк, пренео је Танјуг.

Предраг Кон (Извор: НСПМ)

Казао је да, нажалост, међу њима има и тежих случајева са пратећим болестима и невакцинисаних који доживљавају тешке форме болести.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 2. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар