Мило Ђукановић: Односи Црне Горе и Косова пријатељски и добросуседски

Према речима Ђукановића, Црна Гора с пажњом прати све што се догађа на релацији Београд-Приштина, уз интерес да се дође до споразума и трајне стабилности

Мило Ђукановић (Фото: АП/Дарко Бандић)

ПОДГОРИЦА – Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да ће у фебруару доћи до разрешења политичке ситуације у Црној Гори.

Како је саопштено, Ђукановић је истакао да свака наредна влада у Црној Гори мора да буде снажно демократска, грађанска и евроатлантска, као и да настави интеграциони процес ка пуноправном чланству у Европској унији (ЕУ).

Он је, током разговора са амбасадорком Косова навео да су односи пријатељски и добросуседски, без отворених питања и са значајним потенцијалом за њихово унапређење.

Он је поручио је да би даљи напори за регулисање уставног положаја црногорске мањине на Косову били додатни импулс међудржавним односима.

Према ријечима Ђукановића, Црна Гора с пажњом прати све што се догађа на релацији Београд-Приштина, уз интерес да се дође до споразума и трајне стабилности у чему ће, како је казао, Црна Гора увек бити конструктиван партнер.

Мило Ђукановић: Црна Гора у потпуности подржава циљеве Косова

“Амбасадорки Косова је пренио подршку за европску и евроатлантску перспективу те државе уз уверење да је заједничка будућност региона у породици уједињене Европе”, казали су из Службе за информисање.

Хоџе је захвалила на, како је казала, свеобухватној подршци у историјским моментима за Косово и континуираној помоћи у градњи субјективитета земље.

Она је нагласила јасно опредељење те државе ка европској и евроатлантској перспективи уз посвећеност миру и стабилности региона и добросуседској сарадњи.

Хоџе је навела да су косовске институције посвећене пријатељске односе две државе прошире и ојачају у свим сферама од обостраног интереса.

Те институције су, како је казала, посвећене и решавању уставног положаја Црногораца на Косову, које сматрају додатном вредношћу, и за шта воља постоји.

Опрема: Стање ствари

(Вијести/НСПМ, 1. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар