Певачица Били Ајлиш: Порнографија ме је уништила

Певачица и текстописац отворено рекла да је порнографија „срамота“ и да су јој „насилне“ и „увредљиве“ слике које је тамо видела као девојчица изазвале „ноћне море“

Били Ајлиш (Извор: iFam News – Србија)

У искреном интервјуу са Хауардом Стерном, певачица и текстописац Били Ајлиш (Billie Eilish) открива да је била изложена порнографији са 11 година и да ју је толико гледала да јој је то „уништило“ мозак и потпуно је „разорило“.

Са само 13 година, Били Ајлиш привукла је светску пажњу када је објавила први сингл.

А ове седмице сазнали смо да је ова америчка певачица/кантауторка имала само 11 година када је први пут била изложена порнографији. Та навика јој је, каже она, „уништила мозак“.

Ајлишова, која овог викенда пуни 20 година, дала је смеле коментаре у емисији Шоу Хауарда Стерна. Да иронија буде већа, знамо да је Хауард Стерн дуго био ватрени заговорник порнографије и свих сексуално експлицитних и развратних ствари.

У емисији Sirius/XM, Били Ајлиш се није устезала и отворено је рекла да је порнографија „срамота“ и да су јој „насилне“ и „увредљиве“ слике које је тамо видела као девојчица изазвале „ноћне море“.

„Као жена, мислим да је порнографија срамота. Искрено, раније сам доста гледала порниће“, рекла је Били и признала да је први пут била изложена томе са само 11 година. Објаснила је да је поклекла под притиском вршњака и почела да гледа порнографију, додајући да се, док је гледала те сексуалне сцене и насиље, осећала као да је и она „један од момака“. Али сада, каже она, порнографија ми је „стварно уништила мозак и осећам се невероватно разорено што сам била изложена толикој количини порнића“.

Рођена Калифорнијка, коју је мајка (и сама музичарка) школовала код куће, Били отворено говори о питању перцепције женског тела откако се појавила на поп-сцени. Она сада признаје да порнографија има погубан утицај на то како жене виде себе и своја сексуална искуства.

„Нисам разумела зашто је то лоше – мислила сам да тако учиш како да имаш односе… Била сам заговорник тога и мислила сам да сам један од момака, да ћу причати о томе и мислити да сам заиста супер што немам проблема с тим и не видим зашто је то лоше.“

Рекла је да првих неколико пута када је имала секс „није одбила неке ствари које нису добре” јер је на основу свега што је видела у порно-филмовима, „мислила да је то оно што би требало да ме привуче”.

Били Ајлиш (Фото: ASTRID STAWIARZ// GETTY IMAGES)

Били је упозорила да је порнографија „прави проблем“ који би могао да има разорне последице по младе у погледу тога шта је нормално током секса, као и пре секса (пристанак).

Организације попут Уницефа такође заступају такав став, наводећи да „изложеност порнографији у младости може довести до лошег менталног здравља, сексизма и објективизације, сексуалног насиља и других негативних исхода. Између осталих ризика, када деца гледају порнографију која приказује увредљиве и мизогинистичке радње, може се десити да такво понашање доживе као нормално и прихватљиво“.

Били је рекла: „Бесна сам што је порнографија тако омиљена, и бесна сам на себе што сам мислила да је то у реду.“

Опрема: Стање ствари

(iFam News – Србија, 20. 12. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

4 replies

 1. Хауард Штерн је промотер најгорих моралних гадости и прљавштине. Као пример, за његов „шоу“ било је ангажовано двоје несрећника који су забележили видео снимак сексуалног односа у неком ћошку Катедрале Светог Патрика на Менхетну, Њујорк.

  Протести и жалбе неких 350 хиљада људи, углавном римокатолика, нису били довољни да се одузме лиценца за јавно емитовање овоме провокатору. Напротив, ускоро је потписао уговор од 500 милиона ам. долара (!) на пет година са Сириус радио станицом.

  За то време његове три ћерке су похађале локалну Јешива школу где се изучава Тора и Талмуд.

  20
 2. Колико је ‘пуко’ западни Свет, ко још у то не верује?

  Пре неки дан, прочитах наслове, које вам преносим,

  Модел социјалног инжињеринга

  „Ванредни професор са Универзитета у Отави и канадски адвокат твитовали су
  у јуну 2021.године, одобравајући сексуални рад за „младе људе“, називајући га
  „најбољом ствари“ коју могу да ураде на почетку каријере.“

  довољни да се одузме лиценца за јавно емитовање овоме провокатору. Напротив,

  „Приче о „недељи секса“ на кампусима постале су један од главних елемената
  покривања реформе кампуса либералних предрасуда у високом образовању.
  У фебруару је реформа кампуса обухватила тематску верзију догађаја државног
  Универзитета Охајо на Дан заљубљених, где су студенти присуствовали
  информативној сесији о томе како постати студентски сексуални радник.“

  https://www.campusreform.org/article?id=17658

  https://www.campusreform.org/article?id=16965

  Ето како то иде,
  дигитализација (заглупљивање) и сексуално образовање у основној школи,
  шминка и поцепана гардероба,
  затим иде еманципација па тетовирање, дрога и алкохол.
  Е ту негде, у том тренутку, креће и проституција.

 3. Колико је ‘пуко’ западни Свет? – nije samo pausalno opazanje o Zapadu vec se odnosi I na nas, ima mnogo nijansi I mnogo dublje znacenje. Sve ovo je samo jedna kockica mnogo veceg mozaika koji sam pomenuo ispod teksta – ‘Израел именовао Тамару Жив за амбасадора на тзв. Косову’. Rijaliti programi koje kod nas mnogi gledaju (Kurir je upravo zapoceo svoj sopstveni sa redovnim dnevnim grafickim izvestajima) su takodje kockice iz istog mozaika.

  10

Оставите коментар