Израел одлаже имунизацију четвртом дозом вакцине против ковида

Израелски јавни сервис Кан јавио је да ће генерални директор Министарства здравља по свој прилици до средине наредне недеље одлучити да ли ће одобрити четврту дозу

Фото: AP Photo/Tsafrir Abayov

ЈЕРУСАЛИМ Министарство здравља Израела одлучило је да не почиње имунизацију четвртом дозом вакцине против ковида-19 од недеље, како је било планирано за старије од 60 година, јавио је ТВ Канал 13.

Како је наведено, генерални директор Министарства здравља Нахман Аш би тек требало да одобри кампању вакцинације четвртом дозом јер тренутно проучава податке из Велике Британије који наговештавају да омикрон сој корона вируса изазива мање озбиљну болест од соја делта.

ТВ Канал 13 констатује да у случају да буде више таквих података Аш можда неће подржати препоруку од уторка увече да се у овој фази четвртом дозом вакцинишу Израелци старији од 60 година, здравствени радници и ризичне групе становника, већ да се о томе даље дискутује.

Званичник Фајзера: Вакцинација у Израелу нам је била нека врста лабораторије

Израел је био на путу да постане прва земља у свету која би имунизовала четвртом дозом вакцине поједине групе становника, преноси Бета.

Израелски јавни сервис Кан јавио је да ће генерални директор Министарства здравља по свој прилици до средине наредне недеље одлучити да ли да одобри четврту дозу.

Премијер Израела Нафтали Бенет жели да имунизација додатном дозом почне што пре, али зна да ће генерални директор министарства донети коначну одуку.

У Израелу је више од 4,1 милиона од укупно 9,3 милиона становника примило, трећу, бустер дозу вакцине против ковида-19.

Опрема: Стање ствари,

(Политика, 24. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading