Њемачка: Божићна порука ланца самопослуга Пени против корона режима

Од 11. новембра, кад је објављен, до данас снимак има више од седамнаест милиона прегледа на Јутјубу

Извор: foursquare.com

(Рајтшустер, 14. 11. 2021)

Ако досад нисте, сад је прилика да одете до самопослуге Пени (Penny) ради Божићног рекламног снимка, који боље од било каквог критичког текста показује шта се у овој земљи дешава.

Замислите само у какво је стање Њемачка доведена коронашким мјерама кад толики људи вјероватно пусте сузу гледајући овај снимак, и то не због некакве кичерајске Божићне рекламе.

Од 11. новембра, кад је снимак објављен, до данас (25. децембра, нап. Стања ствари) снимак (у својој дужој верзији, у трајању од 3:50) има више од седамнаест милиона прегледа на Јутјубу.

Једном ланцу самопослуга с јефтином робом успјело је уз помоћ одважне рекламне агенције нешто што није амбициозним покушајима десетина филмаџија и глумаца у настојањима да се супротставе мјерама поводом короне.

Фото: Снимак екрана

О чему се у снимку ради објашњава сама рекламна агенција:

Ноћу се кришом искрасти из куће, запоставити школу, ићи на разуздане кућне феште и патити због љубави ствари су којих родитељи хоће да поштеде своју дјецу из бриге за њих. Мајка у Пенијевој Божићној реклами чини управо супротно – хоће да њен син надокнади ове доживљаје, који су саставни дио одрастања, а који су му током пандемије ускраћени.

У снимку под насловом Жеља син пита мајку какве су јој жеље за Божић, а она му каже да би хтјела да и он доживи оно што је она имала прилику да доживи у чудесном свијету своје младости. Сјећајући се, изговара своја сјећања као жељу сину:

„Желим да не висиш стално код куће. Да се просто искрадеш, да не знамо гдје си. Желим да тата мора доћи по тебе јер си превише попио. Желим да ти школа не буде на првом мјесту, јер ти је све друго важније. Јер те баш брига шта ја о том мислим. Желим да овде у кући потајно направиш фешту и да тој дјевојци најзад кажеш да је волиш и да те онда остави. И да се онда иселиш… Просто желим да повратиш своје дјетињство.“

Погледајте (у трајању 3:50):

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар