Ана Брнабић: Превелика случајност да у једном тренутку испадне шест блокова термоелектране

Не искључујем могућност да је дошло до саботаже. Свакако је било некомпетентности и нестручности у сваком смислу. А да ли је било још нешто, па превелика је случајност, рекла Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Премијерка Ана Брнабић рекла је да у 10.15 почиње састанак у Председништву Србије на коме ће са шефовима енергетског сектора о кризи разговарати председник Александар Вучић и чланови Владе Србије.

Она је за ТВ Пинк рекла да су у овом тренутку сви проблеми на снабдевању потрошача електричном енергијом санирани, али да је упркос стабилизацији стања борба дневна, преноси Танјуг.

Брнабић је додала да власти дају све од себе да буду подигнути сви блокови термоелектрана, да се дође до угља бољег квалитета, и настави са испоруком струје без рестрикција.

„Отворено речено стање је тешко. Борба је из минута у минут. Полако дижемо блокове. Имамо лошу хидрологију, слабо има и ветра, па додатно трошимо на балансирање система увозећи струју”, рекла је она.

Премијерка је истакла да све безбедносне службе раде на догађају у термоелектранама.

„Не искључујем могућност да је дошло до саботаже. Свакако је било некомпетентности и нестручности у сваком смислу. А да ли је било још нешто, па превелика је случајност да у тренутку испадне шест блокова термоелектране”, рекла је премијерка.

Резолуција Европског парламента одговор на отварање Кластера 4

Резолуција Европског парламента је практично одговор хрватских европарламентараца и Виоле Фон Крамон на отворена четири преговарачка поглавља, односно Кластера 4, јер са тим не могу да се помире, рекла је данас председница Владе Ана Брнабић.

Оценила је да је поента тог документа политикантство, кроз пљување Србије и без проблема да се у томе покаже лицемерје.

Говорећи за ТВ Пинк, Брнабић је истакла да је 11 од 12 хрватских европарламентараца гласало за Резолуцију, у којој се наводи и проблем мурала Ратку Младићу у Београду, а онда је показала фотографије са скупа и обележја хашком осуђенику Слободану Праљку на Тргу Бана Јелачића у Загребу, уз мноштво хрватских застава, пренео је Танјуг.

Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић

Како је рекла полиције, није било на блокади саобраћаја међународних путева у Србији, док су полиције неких земаља ЕУ оштро реаговале на сличне демонстрације у тим државама.

Она је навела да се у Резолуцији не помиње ништа од језивих изјава у медијима које су упућене представницима власти у Србији.

Брнабић је рекла да сматра да је неко из Београда писао Резолуцију.

Коментаришући спомињање судбине Чаушескуа у контексту власти у Србији, она је рекла да је редитељ Горан Марковић за своја дела добијао подршку и садашње власти и да би због тога могао да прође као колаборациониста.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар