Драгослав Пакић: То је нама наша борба дала да имамо Пича за маршала

Сазнавши да је маршал по чину, Срби су са великим ентузијазмом одмах почели са припремом терена за изградњу куће цвећа каква и одговара једном маршалу. Он нам је мио било које вере био

Стјуарт Пич (Извор: rtgrs)

Као новогодишњи дар перфидни Албион нам шаље Пича, уверен да ћемо га примити са радошћу, јер се таквом поклону у протезе не гледа.

Пун назив му је Маршал Стјуарт Пич, или у оригиналу Stuart Peach wise при чему додатак wise значи мудар, а чита се вајз што цело име у српској варијанти изгледа прилично збуњујуће, односно изговара се Маршал Стјуарт Пич-вајз.

Нико не знa чему би он могао да послужи и којим би послом могао да се бави али је свима јасно да ће пред светом, који себе назива међународном заједницом, Србима приредити све и свашта што ће се потпуно слагати са његовим пуним презименом – Peach wise.

Сазнавши да је маршал по чину, Срби су са великим ентузијазмом одмах почели са припремом терена за изградњу куће цвећа каква и одговара једном маршалу. Он нам је мио било које вере био. Биће нам брат у јединству до прве прилике. Зна српски народ да ће, бар кад су Енглези у питању, морати и песме да му запева што му неће тешко пасти јер је, управо због Енглеза, знао не тако ретко, дуго и болно да запева.

Британија поставила маршала Стјуарта Пича за специјалног изасланика за Западни Балкан

Таква искуства су и изнедрила на далеко познате стихове: Друже Пиче, љубичице бела, / Тебе воли Србадија цела, / А и Шипци нису од раскида, зато се и куну у Светога Вида. / Хрвати су Запад па Те знају, / И, као и Бошњаци, пет пара не дају. Добро дошао драги Пиче у народ који зна да га је песма одржала, њојзи хвала, а кад је наталитет у питању, ништа не раде осим што певају и чекају помоћ са стране. Добро дош’о! и што пре о’шо!

У Скупштини је тим поводом по кратком поступку усвојен Закон о експропријацији, који би градитељима куће омогућио да до повољне локације за кућевну парцелу, Турци би рекли авлију, а Срби додали Проклету авлију, дођу у што је могуће краћем временском року и без коруптивних захвата јер је то посао од општег државног интереса за Британску империју.

Грађевинска мафија раширених руку, пуна срца и пуних џепова са великим узбуђењем поздравља одлуку мудрих Енглеза да нам пошаље овако виђеног госта.

Милорад Додик: Пич командовао НАТО војском против Срба – да ли су Британци имали морала када су њега изабрали за специјалног изасланика

Еколози су блокирали улице, магистрале, коридоре и од извора два путића да би букети и друге ките цвећа несметано могле да се допреме до куће славних.

Узимајући у обзир маршалове године, разне државне, војне и обавештајне функције које је у свом НАТО узбудљивом животу обављао, не би изненадило да би, бар крајичком ока, и понека погребна организација могла да очекује свој удео у општем Пич вајзу славног маршала. Нормално би било очекивати, надају се из ове радне организације, да учинковитости маршала, сходно високом чину, буду значајнија и бројнија од већ поприлично искомпромитоване короне 19. Тим пре, што за овакве маршалске случајеве епидемије енглеског типа вакцина још увек није пронађена иако је енглески вирус при самом издисају, јер је, као онај у Јапану, појео самог себе што се очекује и од актуелног кризног штаба или бар српске владе.

Јапан: Научници тврде да је делта варијанта ковида сâма себе истребила

Још када би његово постављење на место за бригу о Западном Балкану било без ограничења мандата и са овлашћењима без којих Енглези на би знали како да се брину за друге, ствар би се довела на чистац без потребе да се заиста сазна прави разлог његовог неочекиваног појављивања. Постављање уобичајеног питања као који му антрак би да баш дође на Западни Балкан да уреди Србе и да их приведе владавини права и љубави према Енглеској краљици која, као и вирус короне, почиње да губи свој сјај, ако би се изузеле кочије којима се с времена на време прошета Лондоном тек да провери да ли постоји још неко ко би је могао препознати.

Код нас би, на пример, таквих недоумица била априори ослобођена јер ми и краљицу и целу њену империју одавно препознајемо као злу пару.

Мим (Извор: Друштвене мреже)

А можда ће уважени господин Пич-вајз, енглески изасланик за посебне намене, на све наше страхове и зле слутње одговорити на типично енглески начин – правиће се Енглез.Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

Оставите коментар