ДПС изгубио власт у Мојковцу а мање гласова добио на Цетињу и Петници

Ово је велики тренутак за грађане Мојковца и Црне Горе — ДПС је поражен у Мојковцу. Мојковац је наш и дошло је до промене власти, поручио Андрија Мандић

Фото: ©AFP 2021/Саво Прелевић

У црногорским општинама Цетиње, Петњица и Мојковац одржани су локални избори. Демократска партија социјалиста изгубила је власт у Мојковцу после 16 година, на Цетињу и без ДПС-а може да се формира власт, док је у Петњици ДПС задржао власт, али губи изборе. У Мојковцу славље грађана на улицама.

На Цетињу ДПС је освојио 43 одсто гласова, али највећи раст је остварио СДП који је освојио 22 одсто гласова и може да одлучи са ким ће да формира власт.
Ура је на Цетињу освојила око 11 одсто гласова, Демократе 10 одсто, а Стара гарда Либерали близу 10 одсто гласова и СД око три одсто. СДП је повећао број гласова скоро 100 одсто. Они могу да формирају формирају власт на Цетињу без ДПС-а.

ДПС ће у локалном парламенту у Мојковцу имати 14 одборника, За будућност Мојковца, ДФ, седам мандата, Демократе четири мандата, УРА два мандата, Уједињена Црна Гора два мандата, Не дамо Мојковац два мандата.

ДПС може самостално да влада Петњицом, али је и у том граду имала лошији резултат у односу на парламентарне изборе и претходне локалне. Председник Општинске изборне комисије Петњица Адис Дураковић изјавио је да је Демократска партија социјалиста освојила 17 од 31 одборничког места, а раније је имала 20 одборника.

Мило Ђукановић (Фото: Лука Зековић)

У штабу коалиције „За будућност Мојковца“ је славље после избора у Мојковцу. Славило се и у штабу Грађанског покрета УРА на Цетињу након затварања биралишта у том граду.

Поводом резултата у Мојковцу, огласио се Дритан Абазовић који је на Твитеру објавио:

„Крај ДПС у Мојковцу! УРА дуплирала гласове! Честитам грађанима Мојковца на одлучности да промене локалну власт!“

Алекса Бечић, лидер Демократске Црне Горе, резултате у Мојковцу је назвао историјском победом.

Мандић: Веско Делић председник Општине Мојковац

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да је Мојковац добио нову власт и новог председника Општине.

„Ово је велики тренутак за грађане Мојковца и Црне Горе — ДПС је поражен у Мојковцу. Мојковац је наш и дошло је до промене власти“, поручио је Мандић окупљенима у штабу коалиције „За будућност Мојковца“.

Он је казао да ће власт формирати са традиционалним коалиционим партнерима.

Андрија Мандић (Извор: N1)

Најавио је да ће град добити новог градоначелника — Веска Делића, који је био на челу листе „За будућност Мојковца“.

„Он ће бити наш млади политичар који је заслужио уз вашу подршку да постане први човек овог града“, рекао је Мандић, честитајући коалиционим партијама.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 6. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар