Српкиња на челу Извршног савета Унеска

Тамара Растовац Сиамашвили је на позицију председавајућег Извршног савета Унеска изабрана са убедљивом подршком од 56 гласова „за“ и два уздржана

Тамара Растовац Сиамашвили (Фото: Министарство културе и информисања)

Амбасадорка Републике Србије при Унеску Тамара Растовац Сиамашвили изабрана је за председавајућег Извршног савета Унеска на период од две године, на данашњем 213. заседању овог тела, саопштило је Министарство културе и информисања.

Тамара Растовац Сиамашвили је на позицију председавајућег Извршног савета Унеска изабрана са убедљивом подршком од 56 гласова „за“ и два уздржана, прецизира се у саопштењу.

„Честитам амбасадорки на овом великом успеху за Републику Србију у најзначајнијој светској организација у области просвете, науке и културе“, изјавила је министарка културе и информисања Маја Гојковић, додавши да је избор представника Србије на ову високу функцију снажна афирмација политика и активности наше земље у залагању за принципе Унеска, као и значајан показатељ уважавања рада амбасадорке.

Унеско: Чувамо српску уметност у Дечанима, Сопоћанима и Студеници

Подручје и области рада Организације Уједињених нација за просвету, науку и културу на глобалном плану, према речима Гојковићеве, све више добија на значају у суочавању са глобалним изазовима.

„За Републику Србију су од посебног значаја активности Унеска у области културе, културног развоја и заштите културног наслеђа. Овим путем ће Република Србија, која је у потпуности посвећена циљевима и принципима Унеска, бити у прилици да пружи још снажнији допринос темељним вредностима и стратешким пројектима организације“, закључила је Маја Гојковић.

Опрема: Стање ствари

(Нова с, 26. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар