РТС: Нису испуњени формални услови за емитовање спота против Рио Тинта

Истичемо да РТС има добру вољу да емитује предметни спот – огласну поруку, уз испуњавање свих услова, кажу из РТС-а

Радио-телевизија Србије саопштила је да спот против компаније Рио Тинто удружења Крени-Промени није емитован на РТС јер уз огласну поруку није достављена огласна декларација, како је предвиђено Законом о оглашавању.

Због овога је „констатовано да нису испуњени формални услови за емитовање предметне огласне поруке“, наводи се у одговору РТС удружењу Крени-Промени, које је оптужило јавни сервис за цензуру.

„Истичемо да РТС има добру вољу да емитује предметни спот – огласну поруку, уз испуњавање свих услова и то достављање уредно попуњене огласне декларације, у складу са Законом о оглашавању, као и Ценовником емитовања ЕПП број 1027 од 3.3.2021. године, чији су саставни део Општи услови пружања маркетиншких услуга, као и достављање пратеће документације која потврђује наводе који чине садржину предметне огласне поруке, а како би огласна порука била у складу са чланом 6. Закона о оглашавању“, кажу из РТС.

Након увида у достављену документацију, РТС ће по процедури извршити процену о томе да ли огласна порука испуњава све услове прописане законом, подзаконским актима и интерним актима РТС-а, који уређују правила оглашавања, те на основу тога донети одлуку о емитовању предметне огласне поруке, додаје се.

Удружење Крени-Промени заказало је протест испред зграде РТС-а за петак у 19 часова, након што је РТС одбио да емитује њихову рекламу против Рио Тинта. Саво Манојловић из тог удружења казао је за Н1 да су испуњени сви законски услови код израде рекламе, као и да су поштовани протоколи РТС-а.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 19. 11. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Врло добро је урађен рекламни спот против Рио Тинта. Одлично је и што је кратак, тако да не мора много да се плаћа за емитовање. Ја сам био убеђен да ће РТС прихватити да емитује. Очигледно су отуђени центри моћи безобзирнији него што сам мислио, а мени се ретко деси да потценим безобзирност власти. Али ни овако неће да буде лоше јер ће многи да користе друштвене мреже да би га видели. Нажалост, у Србији има више људи који гледају ТВ него оних који користе рачунар. Ипак, нисам разочаран. Биће неког ефекта.

  2. Данас у Скупштини доносе по хитном поступку измењени Закон о експропријацији који иде на штету грађана и којим се олакшава криминалним структурама које су се докопале власти да на лакши начин отимају приватну имовину грађана. То је очигледно везано са продајом Србије страним интересима.

    6
    1
  3. Подржавам све акције за очување природе и људског здравља, али, никада нећу подржати оне који подривају српски језик и културу.

    Потребне су нам образоване вође и покрети који мисле широко и узимају све у обзир, а не они који једно штите, а друго кваре.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading