Александар Гинцбург: Око 80 одсто оболелих у Русији купило потврде о вакцинацији

Шеф руског Гамалеја центра објаснио да је могуће проверити да ли је неко вакцинисан Спутњиком или не уз помоћ посебне анализе за присуство маркера лека

Фото: AP Photo/Frank Augstein

МОСКВА – Око 80 одсто грађана који тврде да су вакцинисани вакцином „Спутњик Вe”, а оболели су од нове инфекције корона вируса у тешком облику, своје потврде о вакцинацији су једноставно – купили, изјавио је Александар Гинцбург, шеф руског Гамалеја центра који је развио вакцину „Спутњик Вe”.

„Ако су они, који су се наводно вакцинисали Спутњиком В, озбиљно разболели након тога, како показују подаци, онда се ради о људима који су, нажалост, користили лажне сертификате. Међу њима је 80 одсто оних који су купили сертификате”, рекао је Гинцбург за руску агенцију ТАСС, а преноси Танјуг.

Он је објаснио да је могуће проверити да ли је неко вакцинисан Спутњиком Ве или не уз помоћ посебне анализе за присуство маркера лека.

„Видимо да људима недостају ови маркери у 80 одсто случајева”, изјавио је Гинцбург.

Руски стручњак Александар Гинцбург: Сваких пола године ћемо се вакцинисати

Стручњак је такође рекао да су случајеви куповине сертификата, који су познати широј јавности, само делић онога што се заправо догађа.

„Људи троше новац, а онда се разболе и умру за свој новац. Они сами себе варају. Очигледно да се њихова визија мења. Они почну да верују да су заиста вакцинисани и занемаре ограничења карантина. Као последица ових промена понашања, ризик од оболевања драматично се повећава. Осим тога, они стављају друге у смртну опасност”, закључује Гинцбург.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Баш су се добро сетили да вакцинисане па оболеле још и оптуже да су купили потврде.Добра режија, нема шта.

    22
    1
  2. Gluposti, laži i dezinformacije. Kao da je to lako – kupiti sertifikat – ispade lakše nego ne vakcinisati se. Treba da verujemo da su 80% ljudi i još ko zna koliko medicinskih radnika rizikovali da budu osuđeni za falsifikovanje dokumenata i povredu radne discipline i dovođenje u smrtnu opasnost drugih (po važećem narativu).

    4
    3

Оставите коментар