Даница Грујичић примила прву српску вакцину Спутњик В

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије истакла да је ова вакцина „ем руска, ем наша”

Даница Грујичић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије др Даница Грујичић примила је данас прву дозу вакцине Спутњик В која је произведена на Торлаку у Београду.

Грујичић је изразила задовољство због тога што Србија производи вакцине против ковида 19 и рекла да је чекала овај тренутак да се вакцинише први пут.

„Седам година Министарство здравља размишља о „Торлаку” и причамо колико је неопходно да се обнови и да не зависимо ни од кога, како бисмо постали вакцинално суверена држава. Србија сада има вакцину за коју су нам лиценцу дали наши пријатељи из Русије”, рекла је Грујичић.

Додала је да је поносна, јер је ово почетак обнове Торлака.

Горан Стевановић и Даница Грујичић о вакцини против вируса корона

„Институт постоји 100 година и коначно ће се завршити са антивакциналним причама”, рекла је она, јавља Танјуг.

Замолила је све, а посебно младе, да приме Торлакову вакцину јер је поуздана и квалитетна и поручила да ће млади бити слободни, јер вакцина штити од респиратора и тешких облика болести.

Истакла је да је ова вакцина „ем руска, ем наша”.

Производња вакцине Спутњик В у Србији је почела 4. јуна ове године, а од понедељка почиње дистрибуција ка пунктовима широм земље.

За сада је произведено око 1,5 милиона доза, обе компоненте.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Можеш умрети од глади, од жеђи, без чистог ваздуха, могу те оставити без крова над главом, без икаквог извора прихода, без имовине, без лекова, без здравственог осигурања…држава се може распасти на комаде, може се напунити мигрантима, могу те терати да бежиш из своје земље у емиграцију. И све то није важно за режим јер само вакцину мораш да примаш и да је примаш без престанка до судњег дана.

    12

Оставите коментар