Златибор Лончар: Антиваксери неодговорне незналице које против короне препоручују лекове за свиње и краве

Говорећи о ставовима младих са одржаних трибина о корони, министар здравља рекао да ни сами не знају зашто неће да се вакцинишу, али наставићемо да их едукујемо

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је планирано да се ове седмице одржи седница Кризног штаба за борбу против короне, као и да су јуче одржане консултације, напомињући да се “чаша прелила” и да се “мора прекинути ланац заражавања”.

„Меримо сваку одлуку, да извучемо максимални резултат а са минималним последицама. То је суштина и није једноставно“, рекао је Лончар, за ТВ Пинк.

Како је рекао, мора се наћи начин да се прекине ланац заражавања и, такође, схватити важност вакцинације, „без чега не можемо да изађемо из овог проблема“.

Он је истакао да је „корона дошла и до деце, која имају озбиљну клиничку слику“, као и да јутрошњи податак говори да је 25 трудница озбиљно болесно, а „ниједна није вакцинисана“.

Политика: Зашто средњошколци не верују у вакцине против вируса корона

Лончар је навео да се на болничком лечењу од заразе корона вирусом налази 79 деце, од којих је 17 беба млађих од годину дана. Он је рекао да су три бебе на кисеонику, додавши да је у недељу са смањеним тестирањем од 5.077 позитивних било 300 деце.

На питање о увођењу ковид пропусница, он је рекао да се „ради на томе“.

„Не постоји ни један закон ни Устав важнији од здравља, у сваком пише да је приоритет људски живот“, рекао је Лончар.

Он је навео да су антиваксери „неодговорне незналице, које нису свесне своје несвести, како би рекла деца, па против короне препоручују лекове за свиње и краве“.

Говорећи о ставовима младих са одржаних трибина о корони, он је рекао да „ни сами не знају зашто неће да се вакцинишу, али наставићемо да их едукујемо“.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 18. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Министар Лончар је зрео за пругасти дрес – са уздужним пругама!

  Министар здравља у држави у којој је смртност од КОВИД-19 највећа у Европи и међу највећим у свету, нема моралних ни стручних права да води здравство. Крајње лошом организацијом здравства он је директно одговоран за велики број умрлих од КОВИД-19, као и од других болести. Захваљујући њему српско здравство је “пукло” – ковид-болнице су постале место за превремено умирање а лечење других болести скоро да је суспендовано. Са Лончаровим здравством народ је осуђен на превремено умирање и патњу. Неспособни Лончар је просто деградирао српско здравство и бацио га неколико десетина година уназад. Његова је заслуга да је смртност 2020. знатно порасла у односу на 2019.

  Српско здравство није изашло у народ са препорукама како да јача имунитет, како да се лечи у постојећим условима. По том питању у српском здравству влада омерта. Још горе, министар Лончар без иједног аргумента исмева лекове који су имали успеха у лечењу КОВИД-19, попут Ивермектина, и тако директно ради на повећању смртности у Србији. То што он ради није здравствена политика већ медицинска затуцаност која убија људе, јер им се ускраћује право на адекватно лечење.

  Захваљујући никад горем српском министру здравља Лончару, здравство у Србији је најгоре у Европи! Смртност од КОВИД-19 је бар седам пута већа у Србији него у Немачкој. Ако Лончар настави да буде министар здравља, Србија ће постати атрактивна светска оаза за превремено умирање и ефикасно разбољевање. Јер, министар Лончар је увео нови метод “лечења” људи – пропагандним паролама и морбидним слоганима, притом забрањујући народу да се домогне правих лекова за лечење. Овакав рад га квалификује само за дугогодишњу робију – пошто је смртна казна нажалост укинута.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

  14
 2. Ах, сто му мука, призвао сам Дурмитора Лончара…
  Он је био и остао само џ**ац, фали му морбидна задивљеност бројем умрлих коју испољавају његове колегинице и колеге у мантилима белим, јахачице и јахачи апокалипсе, цвеће процетало у олошком напредњачком врту незнања, бахатости, глупости, послушности и удвориштва.

  14

Оставите коментар