Владимир Путин: Заражене десетине људи у мом окружењу, зато сам морао у изолацију

Путин објавио да ће морати да се изолује и откаже учешће на више самита, пошто је био у контакту са особама оболелим од ковида-19. Рекао је и да рачуна да ће га руска вакцина Спутњик В  спречити да се разболи

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

Руски председник Владимир Путин рекао је да десетине људи у његовом окружењу имају ковид-19, због чега је морао да оде у самоизолацију.

„У мом окружењу не ради се о једној или о две особе, већ о више десетина људи који су се разболели од корона вируса“, рекао је Путин на видео састанку Организације уговора о заједничкој безбедности. Самит Организације одржава се у Душанбеу у Таџикистану.

Путин је додао да ће „још неколико дана“ морати да остане у изолацији.

Он је у уторак јавио да ће морати да се изолује и откаже учешће на више самита, пошто је био у контакту са особама оболелим од ковида-19. Рекао је да рачуна на руску вакцину Спутњик В да ће спречити да се разболи.

Путин је иначе тек недавно почео поново да се појављује на јавним догађајима.

Владимир Путин: Не сме се људима претити отказом јер одбијају да се вакцинишу

Пре само неколико недеља, огромна већина његових састанака и ангажмана обављана је преко видео везе, а ретке особе које су могле са њим да се састану морале су да прођу кроз период изолације.

Русија је једна од земаља света где је највише људи умрло од корона вируса, а вакцинација због отпора становништва иде споро. Земља је посебно погођена новим сојем вируса делта, који се шири од јуна.

Према статистичкој агенцији Росстат, око 350.000 Руса умрло је од ковида-19 до краја јула 2021. године. Према рачуници портала Гогов, само 27,5 одсто Руса је до сада потпуно вакцинисано.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1. 16. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ovaj veliki ali nepriznati globalista malog stasa nikada se nije odlikovao velikom hrabrošću i odlučnošću. Sušta je suprotnost svom narodu koji uporno odbija da ga, kao stoku, prisilno pelcuju.

    8
    5

Оставите коментар