Папи нејасно због чега се неки кардинали нису вакцинисали

Неки конзервативни бискупи антиваксери, посебно у САД, рекли су да би католици требало да имају право на приговор савести због религиозних убеђења

Папа Фрања (Фото: Бета/АП)

ВАТИКАН – Папа Фрања је изјавио данас да му је нејасно због чега је толико много људи, међу којима су и неки кардинали Римокатоличке цркве, одбило да се вакцинише против ковида.„То је помало чудно, јер је човечанство кроз историју имало добро искуство са вакцинама. Као деца, вакцинисани смо против малих богиња, дечије парализе. Сва деца су била имунизована и нико ништа није рекао”, рекао је папа приликом повратка из Словачке, јавља Ројтерс а преноси Танјуг.

Папа Фрања је вакцинисан против ковида и често је апеловао на свет да се вакцинише због општег добра.

Он је рекао да су се неки људи можда бунили у почетку због тога што је било много различитих вакцина, а неке су се показале „мало јачом од дестиловане воде”, али није желео да каже на које вакцине мисли.„Чак на колеџу кардинала постоје неки који се противе (вакцинама). Међутим, један од њих, јадничак, хоспитализован је због вируса. То су ироније живота”, оценио је папа Фрања, који није открио имена кардинала који нису желели да се вакцинишу.

Папа Франциско: Вакцинација чин љубави

Кардинал Рејмонд Бурк, конзервативац и вакцинациони скептик, прошлог месеца је хоспитализован у САД након што је заражен корона вирусом.

Неки конзервативни бискупи антиваксери, посебно у САД, рекли су да би католици требало да имају право на приговор савести због религиозних убеђења.

Међутим, подсећа Ројтерс, папа је био јасан у ранијим обраћањима да се не слаже са тим и никада није поменуо опцију приговора савести.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар