Анкета у САД: Вакцинисани знатно склонији раскидању пријатељстава усљед разлике по питању вакцинације

Деведесет седам одсто одсто вакцинисаних који су раскинули пријатељства сматрају своје бивше пријатеље „тоталним антиваксерима“

Фото: NurPhoto via Getty Images

(Summit News, 14. 9. 2021)

Према једној скоријој анкети у САД, 14 одсто Американаца који су се вакцинисали трајно су раскинули пријатељство због разлике у мишљењима по том питању.

„Од оних који су раскинули пријатељство, 66 одсто су вакцинисани, а 17 одсто не намјеравају да икад приме вакцину“, каже се у налазу анкете. „Четрнаест одсто вакцинисаних – сваки седми – навело је да се разишло с пријатељима који нису хтјели да приме вакцину.“

Другим ријечима, најподложнији притиску за вакцинацију истовремено су и најнетрпељивији према онима који чувају свој тјелесни интегритет одбијајући да се вакцинишу.

Ово још једном истиче да су они који олако проповиједају саосјећајност и љубав према другима заправо сурово нетрпељиви према сваком ко се с њима не слаже, идући дотле да уништавају читава пријатељства.

Деведесет седам одсто вакцинисаних који су раскинули пријатељства сматрају своје бивше пријатеље „тоталним антиваксерима“, што је израз који медији користе као оружје за блаћење сваког ко доводи у питање вакцину против короне.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар