ИН4С: Катастар послао решење Цетињу којим се забрањује отуђење Цетињског манастира

Поступајући по Закључцима Владе, Управа за катастар ПЈ Цетиње извршила забиљежбу отуђења у листу предметног листа непокретности, пише у обавјештењу које је достављено предјседници скупштине Цетиње 

Фото: Спутњик

Управа за катастар и имовину Црне Горе, послала је Скупштини Пријестонице Цетиње, предсједници Дејани Диздар обавјештење о забиљежби забране отуђења и оптерећења у ЛН број 915 КО Цетиње 1, сазнаје портал ИН4С.

ВД директора Управе за катастар и имовину Црне Горе Коча Ђуришић послао је обавјештење, у којем се између осталог наводи да је Влада Црне Горе, 13. септембра одлучила о Информацији Заштитника – имовинско-правних интереса везано за непокретности из ЛН број 915 КО Цетиње 1 који је предмет расправе у цетињском парламенту.

„Поступајући по Закључцима Владе Црне Горе, Управа за катастар и државну имовину ПЈ Цетиње је извршила забиљежбу отуђења и оптерећења у „Г“ листу предметног листа непокретности“, пише у обавјештењу које је достављено предјседници скупштине Цетиње Дејани Диздар.

Забељежба о забрани отуђења (Факсимил: ИН4С)

Влада Црне Горе је на основу члана 10 Уредбе (службени лист ЦГ број 80-08 14-17 и 28-18) 13. септембра 2021. године, а основу прибављене сагласности већине чланова Владе одлучила о Информацији Заштитника имовинско-правних интереса везано за непокретности из ЛН број 915 КО Цетиње 1, које је доставило Министарство финансија и социјалног старања.

Влада је с тим у вези донијела закључке и наложила Управи за катастар и државну имовину да одмах и без одлагања изврши забиљежбу забране и отуђења у „Г“ листу непокретности бр 915 КО Цетиње 1.

Такође, Влада је наложила, да одмах и без одлагања се изврши исправка уписаног носиоца својине на начин што ће умјесто Пријестоница Цетиње као носиоца права и својине у „Б“ ЛН, врати упис на Државу Црну Гору, сходно Решењу Управе за некретнине од 24. новембра 2005. године, при чему се наведеним уписом не дира у права уписаног титулара коришћења.

Подсјетимо, предсједница цетињске Скупштине Дејана Диздар заказала је сједницу Скупштине престонице за данас 14. септембар, а у дневни ред уврштена је и грађанска иницијатива за „враћање“ Цетињског манастира Невладиној организацији ЦПЦ.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 14. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар