САНУ: Појам „Војвођанин“ на попису био би опасан преседан

Не спорећи права сваког појединца да се изјашњава како жели, сматрамо да би формализација овог предлога била опасан преседан, наводе из САНУ

Извор: N1

Извршни одбор Српске академије наука и уметности оценио је да би увођење одреднице „Војвођанин“ у будућем попису становништва био опасан преседан.

У саопштењу се наводи да се Извршни одбор „са чуђењем“ упознао са идејом о увођењу одреднице „Војвођанин“ у будућем попису.

„Не спорећи права сваког појединца да се изјашњава како жели, сматрамо да би формализација овог предлога била опасан преседан, не само са гледишта начелних и суштинских разлога, већ и по начину на који се до овог предлога дошло“, саопштено је из САНУ.

Kако је истиче, Српска академија наука и уметности је спремна да учествује у научно заснованим разговорима, образложи ставове својих чланова и саслуша друга мишљења.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 30. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Шта би друго очекивао од академика, какво саслушавање и размена мишљења? О чему, ово још нисам чуо, размена мишљења о ноторним будалаштинама. Ко још расправља и научно размењује мишљење о неразумним стварима ? Невероватно. Дакле ови у САНУ су потпуно застранили , јесен стиже и кукуруз треба да се скида са њива а овима је тамо место ; са дебелим новчаницима које им народ пуни да би га они онда замајавали. Још једном, не могу да верујем шта сам прочитао…

    9
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading