Изјава групе интелектуалаца: Поздрављамо одлуку да нова школска година почне уобичајено

Поздрављамо одлуку надлежних институција да школска 2021/2022. година почне на уобичајен начин,  без присиљавања ученика да се вакцинишу, стоји у изјави потписника два апела

Фото: CC0/Pixabay

Као потписници апела групе интелектуалаца под насловом „Поново за слободу избора и у одбрану наше деце“ и апела „Лекара и родитеља за науку и етику“, заједнички се обраћамо јавности Србије следећом

ИЗЈАВОМ

Поздрављамо нову одлуку надлежних институција Републике Србије (РС) да школска 2021/2022. година почне на уобичајен начин, уз спровођење разумних мера заштите од КОВИДА-19, без присиљавања ученика да се вакцинишу.

Апел Влади Републике Србије: За слободу избора и у одбрану наше деце

Као поборници права на слободу избора, науке и етике, наставићемо да пратимо будући развој догађаја. Ако је у РС могућ суштински дијалог, онда позивамо на исти оне који га сматрају предусловом за даљи напредак наше заједнице. Верујемо у институције система РС и остајемо заједно у борби за права на слободу избора и информисану сагласност, сматрајући та права важним тековинама сваког демократског друштва.

У Београду, 26. 8. 2021.

„Поново за слободу избора и у одбрану наше деце“
„Лекари и родитељи за науку и етику“

(iFamNews – Србија, 30. 8. 2021)

Бранко Ружић: Први пут у историји школска година почиње интонирањем химне

Школска година ће почети нормално 1. септембра у свим школама интонирањем или извођењем државне химне „Боже правде“, први пут у историји.

Бранко Ружић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

То је најавио министар просвете, науке и технолошког развоја и први потпредседник Владе Србије Бранко Ружић.

Он је у интервјуу за Новости рекао да је важно да као грађани поштујемо своју заставу, грб и химну и тиме на најлепши могући начин чувамо свој идентитет, а нагласио је и да би сви који седе у Кризном штабу волели да деца све време похађају наставу непосредним путем, у својим школама, а не пред телевизором, односно рачунаром, преноси Б92.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. И ја бих поздравио то што нема присиљавања ученика да се вакцинишу, али је сулудо да школска година почне „на уобичајен начин“, тј. са ђацима у претрпаним учионицама. Неко је решио да мало прореди професорски кадар, шта ли?
    При 3.400 заражених данас, школе су темпиране бомбе за наставнике.

    2
    7

Оставите коментар