Албанија уводи полицијски час, у Француској на посао са потврдом о вакцинацији

Заменица албанског министра здравља изјавила и да ће вакцинација бити обавезна за здравствене раднике, студенте и наставнике

Фото: LSA

Албанија од 1. септембра уводи полицијски час

Од 1. септембра у Албанији ће бити уведене нове мере за борбу против корона вируса, саопштио је Технички одбор стручњака. Нове мере подразумевају поновно увођење полицијског часа од 23 сата до шест сати ујутру.

За улазак у Албанију од 6. септембра биће потребна потврда о вакцинацији или ПЦР тест не старији од 72 сата, или потврда о прележаном корона вирусу не старији од шест месеци, преносе албански медији.

Како се наводи, они који не буду имали једну од те три потврде ићи ће у 10-дневни карантин.

Заменица албанског министра здравља Мира Ракацољи изјавила је и да ће вакцинација бити обавезна за здравствене раднике, студенте и наставнике који ће морати да се вакцинишу до 30. септембра.

(Спутњик, 30. 8. 2021)

У Француској запослени морају са потврдом о вакцинацији на посао

Радници у ресторанима и другим услужним местима у Паризу, којих је око два милиона, од данас морају да покажу доказ о вакцинацији, негативан ПЦР тест или доказ о опоравку од ковида-19 при доласку на посао, као део владиних напора у борби против пандемије корона вируса.

Јавност је већ дужна да показује исту документацију за одлазак у ресторане и на туристичке локације, пише АП.

Скоро 72 одсто Француза примило је прву дозу вакцине, а више од 64 одсто је потпуно вакцинисано, док се мањина противи вакцинацији и одржава недељне протесте широм земље који трају од јула.

Француска је на другом месту по броју инфекција у Европи у последњих месец дана, а до сада је забележено више од 114.000 смртних случајева, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар