ТВЦГ: Хапшења широм Црне Горе због планирања убиства функционера

Мета ове криминалне групе била је судија Ускоковић

Фото: Savo Prelević/AFP

ПОДГОРИЦА – У више црногорских градова у току је полицијска акција хапшења неколико особа због планирања убиства више јавних функционера, јавила је ТВЦГ.

Позивајући се на своје изворе, ТВЦГ преноси да је акција почела рано јутрос, по налогу Специјалног државног тужилаштва, претресом више локација.

Предмет је формиран раније, а према незваничним информацијама ТВЦГ истражитељи су, између осталог, радили на расветљавању случајева припремања ликвидација и угрожавања безбедности више јавних функционера, пренео је портал РТЦГ.

Подгоричке Вијести пишу да је реч о шесточланој криминалној групи која је, према оперативним подацима полиције, блиска шкаљарском криминалном клану, месецима је пратила кретање судије специјалног одељења Биљане Ускоковић, чекајући погодан тренутак да је физички нападну, тачније да јој металном палицом поломе обе ноге.

Већина чланова криминалне групе ухапшена је данас по налогу специјалног тужиоца Мирослава Турковића, док се неки од њих – Баранин Стефан Ђукић и Емил Тузовић налазе у украјинском затвору због оптужбе да су у мају прошле године покушали да убију Радоја Звицера, који слови за једног од вођа кавачке криминалне групе.

Службеници полиције тако су данас ухапсили: Даниловграђанина Милана Брајовића, Подгоричане Зорана Перовића и Душана Бољевића, затим Нина Кораћа, из Берана, с пребивалиштем у Бару, Александра Рончевића и Стефана Мићића, док се за Которанином Д.Д, чији је идентитет познат Телевизији Вијести, у бекству и за њим се интезивно трага, преноси Танјуг.

Судија Ускоковић, мета ове криминалне групе била је, како се верује, управо због чињенице да суди Стефану Ђукићу и његовој криминалној групи због убиства Баранина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића првог дана новембра 2019.

Прикупљени подаци показују да је праћена како по Подгорици тако и Котору где иначе живи. То је био разлог да јој се пре неколико месеци додели и полицијска заштита.

Према доказима до којих су дошли црногорски истражитељи, ова криминална организација планирала је ликвидацију главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића, бившег помоћника директора полиције Зорана Лазовића, затим његовог сина Петра, иначе службеника Агенције за националну безбедност.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар