Андреја Мирицки: Драгица из Ђаковице

Свуд по пољу пуштене су / црне птице-злослутнице, / Архангели тебе штите / Драгице из Ђаковице

Драгица Гашић (Фото: Снимак екрана)

Ђаковица: Адвокати спречили исељење Драгице Гашић

Толико сам срећна, као да је сам Бог преда мном. Знам ја да је правда на мојој страни, изјавила повратница у Ђаковицу

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић објавио је данас да је адвокатски тим који је Канцеларија ангажовала, успео да спречи покушај општине Ђаковица да исели повратницу Драгицу Гашић из њеног стана.

„Претходних недеља трајала је правна борба, прва рунда је добијена, а следи нам борба да Драгица оствари пуно власништво над станом. Канцеларија за Косово и Метохију је ту да помаже нашем народу у покрајини, али и нашим повратницима да остваре своја гарантована права! Нема предаје!”, написао је Петковић на свом Фејсбуку.

Петар Петковић и Драгица Гашић (Фото: Спутњику уступила Канцеларија за КиМ)

Основни суд у Ђаковици одбацио је данас тужбу Општине против Драгице Гашић као неосновану, којом је тражено да се Гашићевој откаже уговор о закупу стана, који јој је додељен 1997. године.

Драгица Гашић: Охрабрена сам да останем у Ђаковици

Драгица Гашић, прва и једина повратница у Ђаковицу, изјавила је да је презадовољна данашњом одлуком Основног суда који је одбацио као неосновану тужбу којом је тражено да јој се „откаже уговор о закупу стана привременом мером”.

„Толико сам срећна, као да је сам Бог преда мном. Знам ја да је правда на мојој страни. Стан је моје власништво и документација је у реду, али, тако су се лоше ствари дешавале да искрено нисам могла ни да пратим шта ми се дешава”, рекла је за Косово онлајн Драгица Гашић.

Гашић је нагласила да није ни разумела зашто се општина Ђаковица буни, када је она у посед свог стана враћена одлуком КПА у Приштини, а за који је од напуштања 1999. године уредно плаћала порез.

„Адвокати које је Канцеларија за Косово и Метохију ангажовала и директор Петар Петковић су успели да докажу моју истину и правду и хвала им свима до неба. Захвална сам им на подршци и бризи, оној људској, која је сваком човеку најпотребнија”, каже Драгица, преноси Танјуг.

Ђаковица: Ухапшен због провале у стан Драгице Гашић, признао кривицу

 

Ова пресуда, додаје, много јој значи, јер ће сада, како каже, моћи да среди свој стан.

Истиче да је забринута шта ће се десити са станом док буде на лекарској контроли у централној Србији, где се лечи од дијабетеса и високог крвног притиска.

„Када су ми обили стан, ништа није остало. Али како је отишло, тако су добри људи притекли у помоћ. Министар Ракић ми је намештајем и белом техником опремио стан, много му хвала. Лекови су стигли, чак су ми и инсулин однели, кад су обили стан”, рекла Драгица.

Видно расположена због „прве битке коју је добила”, Драгица каже да осећа радост и да је још више одлучна и охрабрена да остане у свом граду Ђаковици.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 8. 2021)

Андреја Мирицки: Драгица из Ђаковице

Драгица Гашић (Фото: РТВ КиМ)

И по суши божур цвета,
показује своје лице,
поново си дому своме –
Драгице из Ђаковице.

Распета на својој земљи,
око тебе само жице,
к’о хришћани у катакомби –
Драгице из Ђаковице.

Свуд по пољу пуштене су
црне птице-злослутнице,
Архангели тебе штите –
Драгице из Ђаковице.

А европски Ирод стари,
пун таштине, бесмислице,
од тебе ће руке прати –
Драгице из Ђаковице.

Молимо се,теби, света,
мати Богородице,
да ти божур опет цвета –
Драгице из Ђаковице!Categories: Аз и буки

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Свака част Андреја!

Оставите коментар