Амбасада Русије у БиХ: Не прихватамо Шмита за новог Високог представника

Савет безбедности УН није формално пристао на кандидатуру Кристијана Шмита и самим тим Русија не сматра његово именовање за Високог представника легитимним

Кристијан Шмит и Валентин Инцко (Фото: АП)

САРАЈЕВО – Амбасада Русије у БиХ издала је дипломатску ноту у којој се званично наводи да не прихватају новог Високог представника у Босни и Херцеговини Кристијана Шмита, потврђено је за регионалну Н1 телевизију.

Како се наводи у ноти, Савет безбедности УН-а није формално пристао на кандидатуру Кристијана Шмита, због чега Русија не сматра да је његово именовање за Високог представника легитимно, јавља Бета.

Шмит је функцију Високог представника у БиХ преузео 1. августа.

На овој позицији је наследио Валентина Инцка, који је ту дужност обављао од 2009. године.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Генерала Савчића у Бијељини тражила тзв.Судска полиција БиХ, а пошто га нису пронашли, тзв.Суд БиХ је наредио расписивање међународне потернице. Србадију генерално боли уво да протестују, седе кућама и мисле да им неће доћи под овим и оним изговором.
  Срби раде против себе и од њих самих их је немогуће спасити. И у рату су радили против себе, конкретно цивилна власт против војске, а у миру су се „страначким надметањима“ потрудили да изгубе скоро све оно за шта је живот дало 35,000 Срба. Срби у РС се чешљају на унитарном респиратору!
  Да су Срби паметни&достојанствени, као што иначе нису, они би изашли на улице кад је прва надлежност са РС пренесена на ниво БиХ, кад је први ветеран ВРС у РС ухапшен од ОБА+СИПА. Да су то урадили и пружили отпор док су имали чим да изнуђују своја права, не би им се десио ОХР закон.
  Kад је Валентин из Аустроугарске најавио ОХР закон, који је симболично потписао на Дан ултиматума Аустроугарске, Срби су морали изаћи на улице. Међутим, Србе, недостојне РС, је болело уво да изађу, чак и да потпишу петицију. Искулирали кући, као и пресуду врховном генералу ВРС.
  Kад је блентавим Србима сугерисано да изађу на улице као конститутивни народ БиХ и одбаце ОХР-закон, да на тај начин изврше притисак на Скупштину РС, која је већ тада морала да поништи све пренесене надлежности са РС на БиХ, кадар Лагумџије Р. K. их звао да „петицијаше.“
  Ако РС не може гарантовати безбедност ветеранима ВРС у РС, које тзв.институције БиХ под контролом муслимана лове као Србе по ЦБиХ 1992, треба је званично укинути,ј ер су њени политичари из позиције и опозиције, који су укинули надлежности РС, као и сам народ, евидентно недостојни исте.

Оставите коментар