Петар Кочовић: Србија ушла у део четвртог таласа у којем бројеви нагло расту

Актуелни талас крајем септембра достићи ће максимум и завршиће се крајем године, прогнозира професор информационих технологија др Петар Кочовић

Петар Кочовић (Фото: Нова С)

Драстичан скок броја новооболелих од корона вируса у протеклих недељу дана је очекиван, Србија је ушла у део четвртог таласа у којем бројеви нагло расту и то ће трајати бар још две недеље, каже за лист Нова професор информационих технологија др Петар Кочовић.

Додаје да Гаусова крива, коју користи за предвиђање тока епидемије, показује да ће актуелни талас крајем септембра достићи максимум и завршити се крајем године.

Он објашњава да је четврти талас епидемије ковида-19 у Србији почео 2. јула. Тог дана су била регистрована 74 нова случаја заразе, да би број постепено растао и до 31. јула стигао до 298.

“Гаусова крива, која је симетрична и има облик звона, има шест сегмената. До краја јуна је испуњен први сегмент у ком бројеви постепено расту, а сада се налазимо у другом у ком се дешава нагли скок“, прецизирао је Кочовић.

Према његовом предвиђању, „следе трећи сегмент у којем раст постаје спорији, четврти где почиње споро опадање, пети који карактерише нагли пад и шести где бројеви све спорије падају и талас нестаје”.

Опрема: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 10. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Какве везе има информациони занат са медицинским занатом? Никакве “криве” не играју улогу на основу онога што не познајеш! Не можеш знати и потврдити или негирати медицинске тврдње на основу познавања информационих техника и без познавања медицине. Осим тога оба заната немају шта да траже на плану правне науке која стоји изнад свих других наука, изнад свих еснафа, институција и сл.

    14

Оставите коментар