Милорад Додик: МУП ће спречити хапшење грађана Републике Српске

Ако неко покуша да хапси, приводи, полиција Републике Српске ће то спречавати, изричит је Додик

Милорад Додик (Фото: Марко Спасојевић)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се заложити да сваки грађанин Републике Српске буде заштићен и да ће МУП спречити хапшења грађана.

„Позивам све људе у Републици Српској, приликом сваког сазнања о евентуалном деловању СИПА или обавештајне службе, да обавесте надлежну полицију“, рекао је Додик, пренела је РТРС.

Навео је да ће у функцији бити посебан број у Републици Српској, путем којег ће грађани Српске информисати полицију уколико им је потребна заштита.

„Полиција Српске је већ добила налог да наше људе штити и брани – шта год то значило. Ако неко покуша да хапси, приводи, полиција Републике Српске ће то спречавати“, изричит је Додик.

Тужилаштво Босне и Херцеговине већ је формирало предмете у случајевима негирања геноцида у Сребреници, на основу пријава неколико грађана.

Како је раније данас из Тужилаштва БиХ потврђено, ова правосудна институција, а након што је високи представник Валентин Инцко у петак наметнуо одлуку о изменама Кривичног закона у БиХ, већ је примила пријаве од неколико грађана.

„Тако да су неки предмети већ формирани“, рекао је Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва.

Негирање геноцида и величање ратних злочинаца, од данас је кажњиво у Босни и Херцеговини.

Ово значи да су нове одредбе Кривичног закона БиХ, које подразумевају и затворске казне, данас ступиле на снагу.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 7. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар