Ђаковица: Обијен и испретуран стан повратнице Драгице Гашић

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је рекао да се наставља системски прогон једине повратнице у Ђаковицу Драгице Гашић

Драгица Гашић (Фото: РТВ КиМ)

Српска повратница у Ђаковицу Драгица Гашић је по повратку из Клине затекла обијен и испретуран стан. Украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, личне ствари и храна коју је добила, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је рекао да се наставља системски прогон једине повратнице у Ђаковицу Драгице Гашић.

У саопштењу се наводи да је Драгица Гашић данас, по повратку из Клине и посете сестри, затекла обијен и испретуран стан, украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила.

Фото: Канцеларија за КиМ

„Малтретирање које Драгица доживљава из дана у дан директна је последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак ове Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена“, истиче се у саопштењу.

„Не само да су јој одузета блиндирана врата која смо, као Канцеларија за КиМ, обезбедили да јој се повећа безбедност, него јој се ускраћују и основна људска права, брани јој се да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан“, додаје Канцеларија за КиМ.

Очигледно су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, наводи Канцеларија за КиМ, желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле.

„Где је била косовска полиција да чува Драгичин стан? Где су биле међународне мисије? Шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици? Докле ће Драгица Гашић бити мета екстремиста“, наводи се у саопштењу.

Ово су све питања, истиче Канцеларија, на која ни међународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, „али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић“.

„О најновијем инциденту обавестићемо Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије, а Канцеларија ће надокнадити Драгици сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији“, закључује се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(РТС, 27. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Да ли је једино што државни органи Србије знају да чине у оваквим случајевима то да понављају оно што се чује из новина и са портала! Престаните да се понашате као новинари (без увреде за новинаре!).
  Није довољно ни што ћете да обавестите Брисел и међународе снаге на Космету.
  Безбедност и повратак нашег народа мора да вам буде приоритет.
  Одговорност за некажњавање криминалаца против наших људи такође мора да буде средиште вашег деловања.
  Када не знате (мислим на власт у целини), угледајте се на власти других земаља, које знају. Или, можда, нећете.
  Ништа не видимо од онога што треба нашем народу на Космету и нама у остатку Србије када размишљамо о нашем роду тамо!

  Можда треба да се укините и престанете да изигравате некакав фактор, ”државни” орган.

  Учешће власти у регионалним идејама само нас уверава да ћете и ту да будете превеслани и искоришћени. Није нам за вас пролазних, него за нашу државу и народ.

  Ви имате нове изборе, наши људи тамо имају само један живот. Није ми свеједно!

Оставите коментар