Апелациони суд: Кућни затвор сину Жељка Митровића повећан са 11 на 12 месеци

За друго кривично дело – непружање помоћи повређеном – наступила је потпуна застарелост

Апелациони суд у Београду (Фото: КРИК)

Апелациони суд у Београду усвојио је жалбу тужиоца и преиначио првостепену пресуду Александру Митровићу, сину власника телевизије Пинк Жељка Митровића, за несрећу у којој је 2013. године погинула малолетна Андреа Бојанић.

Другостепени суд осудио је Александра Митровића на казну кућног затвора у трајању од годину дана и забрану управљања моторним возилом „Б“ категорије у трајању од две године, наводи се на сајту Апелационог суда.

„По налажењу Апелационог суда, приликом одмеравања врсте и висине кривичне санкције, првостепени суд није у довољној мери ценио друштвену опасност извршеног кривичног дела, као и степен повреде заштићеног добра, с обзиром на то да се окривљени критичном приликом кретао знатно већом брзином од дозвољене на критичном месту“, наводи се у одлуци суда.

Како се додаје, ово је условило да је дошло до налетања на оштећену, која је од последица повреда преминула, при чему се окривљени након оствареног контакта са пешаком није зауставио већ је наставио кретање без пружања помоћи настрадалом лицу.

Првостепеном пресудом из октобра 2020. Митровић је био осуђен на 11 месеци кућног затвора, а дужина забране управљања возилом је била годину дана.

У међувремену, за друго кривично дело – непружање помоћи повређеном, наступила је потпуна застарелост. Наиме, максимална казна за ово дело је три године, а застарелост наступа након што протекне дупло више времена од предвиђене максималне казне. С обзиром да се несрећа догодила у јулу 2013, апсолутна застарелост наступила је у јулу 2019. године.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 24. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. Пре две године, објављено је из Првог основног суда у БГ
  ………Александар Митровић, син власника Пинка Жељка Митровића, осуђен је на 12 месеци ношења наногице у свом стану и забрану управљања моторним возилом на годину дана због тога што је прегазио 17-годишњу Андреу Бојанић, речено је Н1 телевизији у Првом основном суду у Београду.

  Митровић је осуђен на јединствену казну за оба кривична дела: тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

  https://stanjestvari.com/2019/07/02/sin-zeljka-mitrovica-osudjen-na-12-meseci-kucnog-zatvora/

  Из тог истог „ суда „
  Пред „ судијом „ Радмилом Ђерић, седи приведен познат по надимку Лаза пијаница.
  Осумњичен, да је на пешачком прелазу прегазио оца са двоје дечице, Стевана ( 9 година ) и Луку ( 4 године ). Отац Михајло и Лука тешко повређени, мали Стефан подлегао тешким повредама у болници. Зликовац побегао, накнадно ухапшен и приведен.
  „ судија „ када укуца његов јмбг има шта и да види, вишеструки повратник 10 пута кривично кажњаван и шест пута прекршајно.
  Без одређивања притвора до тридесет дана, пуштен да се брани са слободе !

  https://srbin.info/drustvo/vozac-kukavica-koji-je-ubio-malog-stefana-prethodnu-noc-izazvao-jos-jednu-nesrecu/

  Србско правосуђе ?
  Бог душу да му прости !

 2. Ал’ га оправи, пардон – казни, свака му част!

Оставите коментар