Митрополит Јоаникије: Последњи трзаји црвене аждаје

Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји, рекао митрополит поводом онемогућавања свештенства да служи литургију у цуцком Бјелилу

Антена М (Фото: Фејсбук)

„Цуцке цркве нијесу Цркве Србије“

Свештенство МЦП ни ове године није могло да служи Свету литургију у Храму Св. Јована Крститеља у цуцком Бјелилу.

Како јавља одурни и мјестимично кривичногоњиви портал Антена М, мјештани са Цетиња, из Никшића и Подгорице (sic!) блокирали су пут како би спријечили свештенство „Цркве Србије“ да настави традицију саборовања на овај свети дан.

Фото: Снимак екрана

Да је пусти турски вакат, па би умио човјек да се умири без труда. Не може, па да ћемо прокрилатити. Добро.

Овако, у грађанској држави, вођеној устројством парламентарне демократије, међ’ институцијама које плаћамо не зна се адреса за слање притужбе на околности описане у овом одурном чланку, одурног и мјестимично кривичногоњивог портала.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 7. 7. 2021)

Митрополит Јоаникије: Последњи трзаји црвене аждаје

Изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије се данас током архипастирске бесједе у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код Никшића осврнуо на “оне који су се организовали да не дозволе свештеницима који су из Цуца да тамо данас служе Свету литургију”.

Митрополит Јоаникије (Извор: Митрополија црногорско-приморска)

“Грдно су се преварили! Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге цјеливамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин”, рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

“Али, дошао је крај тој биједи и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи”, рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу.

“И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине”, закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије.

Радосав Рајо Војиновић

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 7. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. У Црној Гори подижу споменике комунистичким вођама , једино у Црној Гори се граде и постављају нови у данашњици.
    Зашто је јавни дискурс у Црној Гори, у ствари идеологија Kомунистичке партије? Једноставно, данас у Црној Гори сви водећи политичари и власти и опозиције потичу из комунистичких породица. И са тим барјаче, као значајним политичким помагалом, када западну у идеолошку импотенцију.

    Једини водећи политичар у Црној Гори , који не потиче из тог идеолошког миљеа је Андрија Мандић. И то идеологија Kомунистичке партије,која креира јавни дискурс, веома добро препознаје. Зато се перманентно организује медијска хајка на Андрију Мандића. Kао наводно непријатеља независности и европског пута Црне Горе. Што је наравно неистина, за коју они знају. Такође идеолошки инквизитори знају да је Андрија Мандић непријатељ идеологије комунистичке партије, а не Црне Горе.На све начине покушавају јавну дискредитацију Андрије Мандића, како би га елиминисали из политичког живота.

Оставите коментар