Аљбин Курти: Не прихватам Вашингтонски споразум

Премијер тзв. Косова рекао да споразум у Вашингтону сматра неуставним због обећања једногодишњег мораторијума на аплицирање у међународним организацијама

Аљбин Курти (Фото: Armend Nimani/AFP)

ПРИШТИНА – Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је данас да не прихвата Вашингтонски споразум и да га сматра неуставним.

Курти је током расправе у косовској скупштини оптужио претходног премијера Авдулаха Хотија за потписивање споразума, наводећи да је починио противуставан чин када је обећао једногодишњи мораторијум на аплицирање у међународним организацијама, преноси Газета експрес.

Како је рекао, било је довољно разговора о споразуму потписаном 4. септембра прошле године.

„Непосредни ефекат те обавезе није оно што се догодило након потписивања, већ што је претходило потписивању, а то је отварање врата Беле куће за председника Србије Александра Вучића”, рекао је раније Курти, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Нико као Курти. Овога пута подршка Куртију Муртију. Ни ми га не признајемо. Хвала за користан предлог.Не признајемо ни Бриселски, ни ИПА, ни један који су легије бандита из српске скупштине потписивале нама иза леђа и без наше дозволе. Нарочито онај о увозу муслиманске армије настраних , изопачених и склоних диверзијама не признајемо.Нека их чува онај ко их је створио. Ми у њиховој несрећи нисмо учествовали.Ако Вучић има неку обавезу према њима, нека их прими у своју кућу.
    Само Резолуцију 1244 признајемо и врме је да је у дело спроведемо.

Оставите коментар