Група Цетињана тражи враћање манастира неканонској Црногорској православној цркви

Петицију за враћање Цетињанског манастира неканонској Црногорској православној цркви потписало три одсто пунолетних грађана с правом гласа

Цетињски манастир (Фото: Н. Ђурић)

Група грађана Цетиња поднела је градском парламенту петицију са захтевом да се Цетињски манастир врати неканонској Црногорској православној цркви, пише подгоричка Побједа, преноси Танјуг.

Петицију је, како се наводи, потписало три одсто пунолетних грађана с правом гласа и она је достављена председници локалног парламента Дејани Диздар, будући да је, како се наводи, Цетиње власник манастира.

А у образложењу захтева се, између осталог, наводи да „садашњи корисник Цетињског манастира, уместо хришћанске љубави и слоге, поштовања и уважавања Цетињана и Црногораца и њихових људских права загарантованих Уставом државе Црне Горе и Универзалном декларацијом Организације Уједињених нација, ову светињу злоупотребљава и девастира, а она му служи за распиривање подела, изазивање сукоба и ширење мржње међу верницима и грађанима”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Не ради се ни о каквој „неканонској ЦПЦ“!
    Ради се о насилној групи комунистичких екстремиста, аутошовиниста и атеиста!

    12
  2. На жалост, три посто острашћених грађана са правом гласа, очигледно без права на мозак, треба да се упита како неко ко постоји девет стотина година може нешто да врати некоме ко постоји десетак година ??? Небулозе које не завређују расправу.

    10

Оставите коментар