Бар: Влада Црне Горе намерава да забрани складиштење цигарета у луци због шверца

Ако се реализује одлука, највећи крак „шверцерске хоботнице“ ће бити прекинут зато што је Лука Бар чвориште шверца који се деценијама дешава у Црној Гори, рекао Дритан Абазовић

Бродови у барској луци (Фото: З. Анастасијевић)

ПОДГОРИЦА – Позивајући се на разлоге државне безбедности, Влада Црне Горе саопштила је да намерава да забрани складиштење цигарета у Луци Бар.

„Влада Црне Горе усвојила је на седници Информацију о потреби покретања поступка искључења или забране складиштења дуванских производа из области Слободне зоне Луке Бар”, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Влада додаје да „нелегални транзит и нелегално стављање у промет дуванских производа на територији Црне Горе, с посебним акцентом на активности у Слободној зони Луке Бар, указују на постојање околности које представљају ризик за безбедност државе”.

Потпредседник Владе, Дритан Абазовић, казао је да би одлуком да забрани складиштење цигарета у Луци Бар, држава „исказала одговоран однос према грађанима, али и међународним партнерима и показала да на територији Црне Горе нема више сигурне луке за шверц цигарета”.

„Ако се реализује одлука, највећи крак ‘шверцерске хоботнице’ ће бити прекинут зато што је Лука Бар чвориште шверца који се деценијама дешава у Црној Гори”, рекао је Абазовић за ТВ „Вијести”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар