Подгорица: Протест због одређивања притвора ухапшеном на Газиместану

Окупљени су скандирали „Ој Косово, Косово“, „Слобода за Риста“ и „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“

Протест у Подгорици, 30. 6. 2021. (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Група грађана протестовала је у Подгорици због одређивања притвора Подгоричанину Ристу Јовановићу, кога је косовска полиција ухапсила на Видовдан, 28. јуна, на Газиместану.

Уколико Јовановић не буде пуштен на слободу, поручили су да ће радикализовати протесте.

Окупљени су скандирали „Ој Косово, Косово“, „Слобода за Риста“ и „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“.

Јовановић ће бити 30 дана у притвору у Северној Митровици због оптужбе за кривично дело „изазивање националне и верске мржње и нетрпељивости“, а има право жалбе на ту одлуку.

Фото: ИН4С

Бранилац Јовановића, адвокат Јована Филиповић рекла је да очекује да ће Апелациони суд уважити жалбу и укинути меру притвора и да ће се он у даљем току суђења бранити са слободе.

Из Министарства вањских послова саопштено је да ће амбасада Црне Горе на Косову наставити интензивну комуникацију са надлежним органима државе пријема поводом доношења решења о притвору у трајању од 30 дана црногорском држављанину Ристу Јовановићу.

Један од лидера Демократског фронта ДФ Милан Кнежевић упозорио је да ће његова партија протестовати испред амбасаде Косова у Подгорици, ако изостане институционална реакција премијера Здравка Кривокапића због одређивања притвора Подгоричанину Ристу Јовановићу.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 30. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар