Џорџија: Уврђено да је било нерегуларности на предсeдничким изборима 2020.

Бајден је у Џорџији победио Трампа са веома малом разликом од само 12.000 гласова

Фото: Алиша Поинтер/Атлантик џоурнал конститушн

На председничким изборима у америчкој држави Џорџији било је нерегуларности, утврдили су званичници задужени за изборе, седам месеци пошто су одржани. Због тога је државни секретар Бред Рафенспергер наложио нову проверу десетина хиљада гласачких листића у Округу Фултон, који има око милион становника и чини 90 одсто Атланте, престонице те државе.

Пет група гласачких листића, који су послати поштом, имало је истоветан резултат – 392 гласа за Џоа Бајдена, 96 за Доналда Трампа и три за либертаријанског кандидата Џоа Јоргенсена, што је статистички немогуће, утврдили су изборни званичници Џорџије.

То откриће навело је Рафенспергера да донесе одлуку о новој провери гласачких листића.

Бајден је у Џорџији победио Трампа са веома малом разликом од само 12.000 гласова.

​Доналд Трамп тврдио је после избора да су постојале системске манипулације у шест држава када су у питању гласови пристигли поштом и наводио да му је „украдена победа“.

Поред пет група гласачких листића које су имале идентичне резултате, откривено је и да је више од 100 записника са бирачких места, сваки по 100 гласова, послато на скенирање у гласачким машинама у Округу Фултон, али њихови серијски бројеви нису постојали у руком писаним извештајима о избројаним гласовима, подижући сумњу да ти гласови уопште нису пребројани.

Такође, 25 група гласачких листића скенирани су два пута у машини за пребројавање гласова, док многи контролни листови немају означено да долазе из осигураних контејнера за транспорт, што потенцијално значи да је њима манипулисано.

Доналд Трамп поздравио је овакве налазе речима да су у питању „велике вести“ и да „људи почињу да виде светло“.

Државни секретар Џорџије Бред Рафенспергер и даље тврди да изборне неправилности нису утицале на Бајденову победу, али је затражио да директор изборне комисије Округа Фултон Ричард Барон буде смењен, пренео је „Џаст д њуз“.

Барон је био смењен у фебруару, али су га окружне власти вратиле на исто место већ у марту.

Бред Рафенспергер изјавио је недавно да ће више од 100.000 људи бити избрисано са бирачког списка Џорџије, од чега је око 18.000 преминулих.

„Ти људи више не живе у Џорџији. Имамо и 18.000 људи који су преминули. Дакле, они неће више гласати. Морамо да имамо тачан бирачки списак“, рекао је он.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 6. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар