Италија: Због претњи „антиваксера” лекар под полицијском заштитом

Претње учестале након што је професор Матео Басети јавно саопштио да ће против ковида-19 вакцинисати и своја два сина од 12 и 16 година

Извор: quicomo.it

РИМ – Универзитетски професор и шеф одељења за инфективне болести болнице у Ђенови Матео Басети је под полицијском заштитом због учесталих претњи које му шаљу особе које су противе вакцинације, пише лист „Коријере дела Сера”.

Претње не само њему већ и члановима породице, учестале су након што је професор Басети јавно саопштио да ће против ковида-19 вакцинисати и своја два сина од 12 и 16 година.

„Претње ме неће натерати да променим моје мишљење и лично ћу пратити своју деци на вакцинацију која је већ заказана”, изјавио је Басети.

Он, ипак, каже да су претње које му шаљу антиваксери озбиљне и да је заједно са својим адвокатима већ подигао тужбе против 20 особа, аутора претећих порука, чак и смрћу.

„Моји адвокати ће наставити да анализирају и друге претње које ми свакодневно стижу и против свих за које оценимо да су незаконите, биће подигнуте тужбе”, рекао је Басети.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар