Здравко Кривокапић: Катнић припремао моје хапшење због велеиздаје

На питање ко би га ухапсио, премијер Црне Горе рекао да би то био Специјални државни тужилац Миливоје Катнић

Здравко Кривокапић (Извор: Kenzo TRIBOUILLARD/AFP)

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да је данас чуо да се спремало његово хапшење „због велеиздаје“ у случају да је потписао Темељни уговор са Српском православном црквом у Београду, који је, како каже, противуставан.

„Имам информацију која је у овом тренутку врло реална, и без опасности од ковања теорија завере могу је саопштити а то је да бих, по повратку у Црну Гору, био ухапшен због велеиздаје“, казао је Кривокапић за ТВ Вијести.

На питање ко би га ухапсио, рекао је да би то био Специјални државни тужилац Миливоје Катнић.

Док сам премијер у Владу могу само експерти

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да остаје при ставу да једино експертска влада Црној Гори може донети добро и поновио да у његовој влади неће бити „никог осим експерата”.

„Шта то значи? Ако постоји неко место које може природно да буде упражњено, онда је природно да треба ући неки експерт, али не никако као што ја ослушкујем одређени политичари”, истакао је Кривокапић у интервјуу ТВ Вијести.

На питање да ли то значи да неће бити ни Демократски фронт (ДФ) ни други политичари у његовом тиму, Кривокапић је рекао: „У Влади у којој сам ја премијер неће бити нико осим експерата”, пишу Вијести, преноси Танјуг.

Упитан да ли планира кадровска освежења реконструкцију Владе или можда инфраструктуру, што би значило увођење још министарстава, Кривокапић је рекао да то захтева административни пут који није тако једноставан и који траје.

„Пошто Црна Гора нема времена за губљење, мислим да је овај тренутак са 12 министарстава, а то смо добро тестирали приликом боравка у Словенији која има 14 министарстава, да је то мера Црне Горе”, рекао је.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 6. 2021)

Миливоје Катнић: Путин је прекорио Вучића зашто се у ЦГ ослонио на Милана Кнежевића, а не на часног Миливоја Катнића

Господин Владимир Путин је јавно саопштио Вучићу да је незадовољан што се ослонио на Милана Кнежевића и друге, да их не помињем, но што није на часног и поштеног Миливоја Катнића, рекао је Катнић

Миливоје Катнић (Фото: Снимак екрана)

Јучерашњa расправа о годишњем извјештају о раду Тужилачког савјета и Државног тужилаштва за 2019. и 2020. годину протекла је у бурним репликама између представника парламентарне већине с једне стране, и специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и вршиоца дужности Врховног државног тужиоца Ивице Станковића с друге стране.

У мору необичних изјава којима је Катнић „почастио“ црногорску јавност, посебно је „запарала уши“ његова интерпретација догађаја који потпада у рубрику „није се десило“.

Господин Владимир Путин је јавно саопштио Вучићу да је незадовољан што се ослонио на Милана Кнежевића и друге, да их не помињем, но што није на часног и поштеног Миливоја Катнића, рекао је Катнић.

Посланици су реаговали смијехом, на шта им је Катнић поручио да предсједник Вучић ово слуша и може да свједочи, додајући и следеће:

Путин му је рекао и то да га не интересује „српски свет“ и да може Црна Гора бити самостална и суверена.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 8. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар